Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana de 1982

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda


L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (Llei Orgànica 5/1982, de 1 de juliol), d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana., oficialment Comunitat Valenciana, històricament Regne de Valéncia, és la norma autonòmica bàsica de la Comunitat Valenciana (Espanya). L'Estatut d'Autonomia regula els òrguens d'autogovern d'esta nacionalitat històrica, nomenats de forma genèrica com a Generalitat Valenciana.

Orde de 14 de juliol de 1982 per la qual es dispon la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) del text de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Havent segut publicat en el Bolletí Oficial de l'Estat (BOE), número 164, del dia 10 de juliol, el text de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, refrendat per sa Magestat el Rei el dia 1 de juliol de 1982, es dispon la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. (Valéncia, 14 de juliol de 1982. El President, Enric Monsonis Domingo).

La Comunitat Valenciana estigué regida per l'Estatut d'Autonomia de l'any 1982 fins a l'any 2006, en que es va posar fi a la reforma de l'Estatut; des del 11 d'abril de 2006, la norma bàsica autonòmica actual és l'Estatut de l'any 2006.


Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]

  • Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Estatuto de Autonomía de la Comunidad Valenciana de 1982 de la Wikipedia en espanyol, baix llicència Creative Commons-BY-SA.