Francesc Manel Santacreu i Lillo

De L'Enciclopèdia, informació lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Francesc Manel Santacreu i Lillo
Naiximent 1975
(Valéncia)
Activitat Escritor
Nacionalitat Espanya
Periodo Sigle XX

Francesc Manel Santacreu i Lillo (Valéncia cap i casal, 1975) és un escritor valencià.

La seua familia és tota d'Alacant i les comarques del Sur. En l'any 1980 s'anà a viure a Saragossa, a on residix. Des d'eixa data escomençà a interessar-se per tot lo valencià, en l'idea de convertir-se en un embaixador propagandístic de les excelències la seua terra natal en Aragó.

És un actiu defensor de l'independència llingüística del valencià influït per l'obra de Lanuza "Valencià, llengua o dialecte" que segon ells mateix explicava, li fa recordar els seus fonaments valencianistes heretats de seu yayo matern.

Aficionat als llibres en llengua valenciana la seua biblioteca personal conta en més de 300 volums, que inclou des de contes a copies facsímil d'atres llibres i generos.

Llingüística i lliteratura[editar]

Llicenciat en llengua valenciana per Lo Rat Penat. Participà en el Seminari Internacional de Llengües Minoritàries (SILM) organisat per la RACV. Va assistir i participar en el segon congrés de la llengua valenciana.

Nacionalista valencià[editar]

Políticament es considera nacionalista valencià.

Me declare obertament nacionaliste valencià i no crec ni en dretes ni esquerres, a soles en una Nacio Valenciana lliure i sobirana en la que els valencians nos retrobem tots...ardua tarea en la que pense que no pot triumfar cap teoria sino que tots hauriem de cedir un poc.... I en la que la nostra secular llengua valenciana hauria de ser el vehícul natural d'expressio, sense opresions castellanistes ni fagocitaments catalanistes.

Activitat profesional[editar]

Santacreu és un alt directiu d'una entitat bancaria en Aragó.

Enllaços externs[editar]