Josep Vicent Gimeno Viñas

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

En Vicent Gimeno (1948 - 2016) va establir el mític acte d'autorisar el dispar de les mascletaes en la plaça de l'Ajuntament en el moment just. Si ell no donava la senyal, les Falleres Majors no pronunciaven la fòrmula de «Senyor pirotècnic, pot començar la mascletá'». Des d'avall i en la mirada fixa en les manetes del rellonge del 'cap i casal', Gimeno esperava a les dos en punt per a posar-se el caixco vert, sense importar-li els chiulits dels impacients... mirava al balcó a on aguarden les falleres i donava aixina el peu a la frase que tot lo món espera sentir. En ell va començar el rito, que des de fa més de dèu anys contínua de la mà de Juan Picazo, conegut com 'El Algarrobo'.

José Vicente Gimeno Viñas era auxiliar de protocol en l'Ajuntament de Valéncia des de fa més de 35 anys. Es va incorporar casi des del primer moment a l'àrea de festes, a on es va convertir en un dels més fidels colaboradors del regidor Enrique Real en els anys 80 i posteriorment es va mantindre sempre vinculat a les festes josefines i a unes atres que estan presents en el calendari local, com el Corpus o les festivitats de Sant Vicent Ferrer (patró del Regne de Valéncia) i Sant Vicent Màrtir (patró de la ciutat de Valéncia).

En l'any 2012 va rebre el Bunyol d'Argent honorífic de la Junta Central Fallera per la seua llabor. En els últims temps, no obstant, estava centrat en la gestió del Palau de l'Exposició, sèu d'events públics i privats que és propietat de l'Ajuntament de Valéncia. Ha segut un home molt volgut dins del món faller i de la Casa Consistorial i la seua figura estava sempre en un discret pero eficient segon pla. Vicente Gimeno ha fallit als 68 anys en l'Hospital General, en el que havia ingressat a l'aiguabatrir-se els pulmons.


Referencies[editar]