Vicenta Salvador i Estellés

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicenta Salvador i Estellés

Vicenta Salvador i Estellés (Burjassot, 1934 - 28 de novembre de 2017), fon professora de Llengua Valenciana, secretària dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, gran valencianista i gran ratpenatista, durant décades i fins al final de la seua vida colaborà activament en el dia a dia de l'entitat centenària i cultural valenciana Lo Rat Penat.

Trayectòria[editar]

Vicenta Salvador fon una valencianista militant. Sí, era una dòna que, primer junt a son marit, i més tart en quedar-se viuda, seguí treballant i donà la cara per un posicionament cultural compartit per moltes persones, el valencianisme. Arribà a Lo Rat Penat, i allí pronte ocuparia la secretaria dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes, i ho feu baix vàries presidències, tant de la Secció de Cursos com de l’entitat. Gestionà matrícules, substituí a professors en absències involuntàries i inclús compartí molts moments en l'entranyable Sr. Cuenca, que obria i tancava les portes de la casa ratpenatista, dins la qual era una institució, i els dos contaven i gojaven de l'apreci i respecte dels socis.

Queda en el recòrt aquelles vesprades de classe en les aules d'aquella casa del carrer Aparisi i Guijarro, les memòries que relataven el transcurs de cada any lectiu en quant a relació de matriculats, titulacions i tants atres detalls.

També, Vicenta, entre atres persones, contribuí a que l'entitat Rogle Constantí Llombart fòra una realitat; inclús tingué alguna cosa que vore en el nom de l'associació.

Referències[editar]

  • Revista Rogle (nº 135. Decembre, 2017), editada pel Rogle Constantí Llombart de Cultura Valenciana.