Full Volant

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Full Volant fon un diari digital valencià que informà sobre actualitat valenciana durant els anys 2011 a 2014, íntegrament en llengua valenciana.

Història[editar | editar còdic]

Full Volant se presentà el 16 de setembre de 2011 en La Llar (sèu de l'entitat Accio Cultural, Social i Economica del Regne de Valencia). Fon un nou mig de comunicació fet íntegrament en llengua valenciana davant les possibilitats d'Internet i les noves rets de comunicació social. Un diari digital en diferents seccions i que complira en l'actualitat des d'una òptica valenciana.

Editorial[editar | editar còdic]

Destaquem algunes coses que se comentaven en el seu primer editorial:

Full Volant ha naixcut per a fer-se resó dels temes d'interés que l'actualitat genera comentant-los baix un prisma valencià, estenent d'esta manera el pensament valencianiste.

El fet de decidir-se pel nom de Full Volant, ha vingut determinat per l'interés de recuperar el títul i l'esperit d'una de les primeres publicacions valencianes que pel sigle XVI, ya complia en la finalitat d'informar i crear opinió.

El primer full volant valencià que es té documentat, es de l'any 1526, atenent a les informacions del Museu de l'Imprenta, instalat en el Real Monasteri de Santa Maria d'El Puig.

Full Volant, com ya s'ha dit, s'estructura en diferents seccions en les quals l'internauta trobarà notícies, opinions, crítiques, comentaris, informacions..., generalment breus, centrant-se -encara que no exclusivament- en aquelles que afecten de manera especial a la societat valenciana.