José Vicente Nebot Peñarroja

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:10 14 març 2018 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «'''José Vicente Nebot Peñarroja''', conegut popularment com a "Pepe Peñarroja" o "Pepe el coeter", naixcut en la població de Vall d'Uxó,...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

José Vicente Nebot Peñarroja, conegut popularment com a "Pepe Peñarroja" o "Pepe el coeter", naixcut en la població de Vall d'Uxó, en la comarca de la Plana Baixa, és un pirotècnic valencià de gran prestigi.

Perteneix a la quarta generació familiar junt a la seua germana Vicenta, és fill de Vicenta Peñarroja Fas i net de José Peñarroja Cubelch i besnet de José Peñarroja Huguet, fundador de la pirotècnica Peñarroja. És pare de Pepe Nebot Navarro.

José Vicente Nebot Peñarroja en uns primers moments estudià en el seminari i més tart començà la carrera de Geografia i Història, llicenciant-se l'any 1986. Ademés tocava la bandurria en el grup de danses de la Vall. Davant preparar oposicions i competir en molta gent per a poder conseguir alguna plaça de les poques que s'ofertaven preferí dedicar-se al món del coet.

L'any 1997 va nàixer la seua filla Ana i en eixe mateix any participà per primera vegada en el Concurs de Mascletades Ciutat de Castelló de les Festes de la Magdalena.

Ha rebut numerosos premis com a reconeiximent a la seua llabor professional: Sant Sebastià, Bilbao, Tarragona, Alacant, etc...