José Vicente Nebot Peñarroja

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

José Vicente Nebot Peñarroja, conegut popularment com a "Pepe Peñarroja" o "Pepe el coeter", naixcut en la població de Vall d'Uxó, en la comarca de la Plana Baixa, és un pirotècnic valencià de gran prestigi.

Perteneix a la quarta generació familiar junt a la seua germana Vicenta, és fill de Vicenta Peñarroja Fas i net de José Peñarroja Cubelch i besnet de José Peñarroja Huguet, fundador de l'empresa Peñarroja (Pirotecnia Peñarroja, S.L.) des de l'any 1895. És pare de Pepe Nebot Navarro.

José Vicente Nebot Peñarroja en uns primers moments estudià en el seminari i més tart començà la carrera de Geografia i Història, llicenciant-se en l'any 1986. Ademés tocava la bandurria en el grup de danses de la Vall. Davant preparar oposicions i competir en molta gent per a poder conseguir alguna plaça de les poques que s'ofertaven preferí dedicar-se al món del coet.

En l'any 1997 va nàixer la seua filla Ana i en eixe mateix any participà per primera vegada en el Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló de les Festes de la Magdalena.

L'empresa participa en tota classe d'actes pirotècnics: Castells de fòcs i Mascletaes de les principals festes de la Comunitat Valenciana, Falles de Valéncia, Fogueres d'Alacant i Festes de la Magdalena.

Ha rebut numerosos premis com a reconeiximent a la seua llabor professional: Sant Sebastià, Bilbao, Tarragona, Alacant, etc...

Enllaços externs[editar | editar còdic]