Salvador Sostres Tarrida
Nacionalitat: Española
Ocupació: Periodiste i escritor.
Naiximent: 10 de juny de 1975
Lloc de naiximent: Barcelona, Catalunya, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Salvador Sostres Tarrida (Barcelona, 10 de juny de 1975) és un periodiste i escritor espanyol d'ideologia catalanista.

BiografiaEditar

Salvador Sostres naixqué el 10 de juny de l'any 1975 en la ciutat de Barcelona. Encara que treballa habitualment com a periodiste, no ha conseguit mai acabar dits estudis. Estigué un curs escolar matriculat en la Facultat de Periodisme de l'Universitat Autònoma de Barcelona i abandonà a continuació els seus estudis universitaris.

Ha efectuat una transició ideològica: afí a l'independentisme català i a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el passat, ha acabat sent molt crític en el procés. Escrigué una columna diària en el periòdic Avui titulada «Llir entre cards» fins a novembre de 2009, a on se li recorda l'artícul «Parlar espanyol és de pobres» (7 d'abril de 2005). Fon també colaborador del programa de televisió "Crónicas Marcianas", un programa de Telecinco presentat per Javier Sardà, i presentà el porrito "Les nines" en el Canal Català TV. Colaborà anteriorment en Joan Barril en COM Ràdio, i en Alfonso Arús en el programa "Arucitys".

S'ha caracterisat pel seu «to polèmic». Entre les característiques de Sostres es troben crítiques a l'esquerra i a la classe baixa, ademés de freqüents alusions al gènero femení. En este sentit se li ha considerat com el precursor del tertulià televisiu machiste. És un apassionat de la gastronomia. Ha escrit artículs d'opinió semanals en el diari El Mundo, i en la ret de blogs d'este periòdic, fins al seu despachament en maig de 2015. Despuix va passar a escriure en el periòdic ABC. També ha colaborat en el programa matinal de la Cadena COPE en el programa "Herrera en COPE".

ObraEditar

  • Libro de los imbéciles (1999)
  • Lucía (2000)
  • Escric molt be (2003)
  • Ara sí que som plurals (2004)
  • Sóc Convergent: i què? (2005)
  • Jo (2006)

Enllaços externsEditar