El Mundo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Mundo, abans denominat El Mundo del Siglo XXI, és un periòdic espanyol de paper de tirada diària.

Sèu i tirada[editar | editar còdic]

Té la seua sèu en Madrit. El director des de la seua fundació des del 23 d'octubre de 1989 fins al 30 de giner de 2014 fon Pedro J. Ramírez. Ademés de l'edició general impresa d'àmbit nacional (ISSN 1697-0179), ha contat i conta en distintes edicions regionals i locals. Segons senyes certificades per l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) per a la publicació impresa el promig de tirada de El Mundo fon de 229.741 eixemplars i el promig de difusió fon de 156.172 eixemplars (senyes referides al periodo de juliol de 2013 a juny de 2014); i per a la versió digital de la publicació impresa el promig de difusió fon de 28.731 eixemplars (senyes referides al periodo de giner de 2013 a decembre de 2013).

Internet[editar | editar còdic]

També conta en edició oberta en Internet denominada elmundo.es (ISSN 1576-6969). Els continguts no són exactament els mateixos que en l'edició impresa, encara que des del portal es pot accedir a una versió digital de l'edició impresa a través d'un quiosc virtual específic. La versió digital del periòdic és el segon periòdic digital en espanyol més consultat del món en 9.036.000 d'usuaris únics (setembre de 2016).

Empresa[editar | editar còdic]

L'empresa editora de El Mundo és Unidad Editorial Información General, S.L.U., que és propietat de Unidad Editorial, S.A., propietària també del Grupo Recoletos, les quals estan participades majoritàriament pel grup RCS MediaGroup (Rizzoli), que controla el diari italià de major tirada, el Corrierre della Sera, i que marca les directrius generals d'acció.

El 8 de març de 2010 el Grupo Unidad Editorial, junt en atres empreses editorials, va llançar el quiosc Orbyt, una plataforma digital de continguts de pago destinada a tots els productes editorials de dites empreses, en la que ademés de contar en seccions específiques (quatre per a El Mundo), també es pot consultar l'hemeroteca de totes les publicacions, opinar i interactuar en la redacció.

Segons va publicar el grup italià propietari de la corporació, RCS MediaGroup (Rizzoli), Unidad Editorial va tancar l'eixercici de 2011 en unes pèrdues de 322 millons d'euros, sent el quint any consecutiu en números rojos, deixant a Unidad Editorial en una situació de "fallida tècnica". Esta situació financera ha millorat en plans d'eficiència i l'impuls del negoci digital, alcançant en l'any 2017 resultats positius.

Enllaços externs[editar | editar còdic]