Carchofa de Benicarló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

En Benicarló, el cultiu d'esta planta es remonta a varis sigles arrere, encara que la seua producció i comercialisació es va iniciar a mitan dels anys quaranta del sigle XX.

Història[editar | editar còdic]

En l'any 1998 es va conseguir el distintiu de Denominació d'Orige Carchofa de Benicarló, per la seua excelent calitat, i en la finalitat de garantisar al consumidor l'adquisició d'un producte de molt bon sabor.

Des de llavors, la seua fama ha traspassat fronteres i ha aplegat també a mercats com França, Itàlia e inclús Gran Bretanya. La Carchofa de Benicarló s'ha convertit en tota una delícia gastronòmica.

En l'actualitat l'àrea de cultiu de la Carchofa de Benicarló es repartix entre els térmens de Benicarló, Vinaròs, Càlig i Peníscola. Els terrenys en pendents inferiors al 5% estan pràcticament a nivell de la mar, encara que en les zones perifèriques de l'interior hi ha una certa elevació. El clima especial fa que la varietat Blanca de Tudela adquirixca una compactació i apinyat del frut conseguint-se una gran calitat del producte.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]