Circuit Ricardo Tormo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo
Valencia (Ricardo Tormo) track map.svg
Localisació Chest, Comunidad Valenciana
Events F1 (entrenaments); MotoGP; WTCC; Superbikes; Fòrmula 2
Llongitut km 4,051
Llongitut Mi 2,517
Curves 14
Volta récort 1:30.110 ()
Jorge Lorenzo
Moto GP (2015)

El Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo és un autòdrom situat en Chest, Comunitat Valenciana, Espanya. Va ser construït en l'any 1999 i està previst que com a mínim seguixca albergant el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, prova puntuable per al Campeonat del Món de Motociclisme, fins a l'any 2016.[1][2]

Té una capacitat per a 120.000 espectadors, en 65.000 assents. El circuit té el nom del campeó de motociclisme valencià Ricardo Tormo, doble campeó del món de 50 cc.

Cheste ha albergat el Gran Premi de la Comunitat Valenciana del Campeonat Mundial de Motociclisme des de l'any 1999, aixina com dates del Campeonat Mundial de Superbikes, la GP2 Séries, la European Li *Mans Séries, el Campeonat FIA *GT, el International GT Open, el Campeonat Europeu de Turismes, el Campeonat Mundial de Turismes i el Deutsche Tourenwagen Masters.

El circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo va albergar en l'any 2013 el Gran Premi de Valéncia de la GP3 Séries.

Per una atra part, donat el seu clima benigne durant l'hivern europeu, molts equips europeus d'automovilisme i motociclisme utilisen el circuit durant la pretemporada per a realisar proves.

El circuit de Chest (com popularment se li coneix) està calificat com de categoria 2 per la FIA en la seua variant externa, lo que significa que pot albergar tot tipo d'events automovilístics i de motor, en l'excepció de Grans Premis puntuables per al Campeonat del Món de Fòrmula 1.

Atres events[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons