Ciudad de la Luz

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La Ciudad de la Luz i la Ciudad del Cine (en valencià, Ciutat de la Llum i la Ciutat del Cine) situats en el parage de Aguamarga (Alacant), és un gran centre audiovisual d'oci, de 320.000 metros quadrats, dedicat al món cinematogràfic. Oferix al visitant la possibilitat de conéixer en directe i a través d'un recorregut turístic i cultural els entrevills de l'activitat de la gran pantalla. En ell han treballat grans directors com Francis Ford Coppola o Ridley Scott.

La Ciutat de la Llum ha contat en diversos directors des de la seua fundació, destacant José María Rodríguez Galant i Elsa Martínez Porter. Des de l'any 2005 fins al 2012 s'han rodat diverses películes.

En l'any 2009 hagué un proyecte per a rodar una película en Tim Roth titulada King Conqueror en l'elenc de la qual estava inclós Thomas Kretcheman, Juan Diego Botto, Gabino Diego, Violante Placido i Kata Dobó, no obstant esta película no arribà a realisar-se per problemes econòmics.

Des de l'any 2014, per decisió de la Generalitat Valenciana, el complex cinematogràfic està tancat i en agost de 2019 es va convertir en la sèu definitiva de la Conselleria d'Innovació de la Generalitat Valenciana, albergant també les instalacions de Districte Digital, l'objectiu principal del qual és l'impuls de l'Economia Digital en la Comunitat Valenciana, a partir del suministrament i gestió d'espais i servicis a les empreses tecnològiques, creant un ecosistema únic i divers.

Enllaços externs[editar | editar còdic]