Dia festiu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El dia festiu, és aquell que no és dia faener, en l'àmbit laboral, que no és dia hàbil, en l'àmbit processal, podent ser el dumenge (en la major part dels països del món), el dissabte (en els països influïts per la cultura judeua) o el divendres (en els països influïts per la cultura islàmica), ademés d'atres dies declarats festius.

Ademés, un dia festiu és una data del calendari que és resaltada de forma especial i habitualment sol ser també feriat.

La diferència entre dia festiu i dia feriat és que el dia feriat és un dia en el que no es treballa i pot ser festiu o no, mentres que els dies festius, habitualment solen ser també feriats.

Totes les cultures i nacions celebren diferents events durant l'any, en dates específiques en relació a la cultura, la política o la religió. Estes dates són senyalades per les llegislacions dels països respectius.

En general, els dies festius no es consideren per al còmput dels térmens processals. Tampoc per al còmput de dies hàbils en el cas de l'Administració.

A banda dels dumenges, en el cas d'Espanya, existixen uns dies que són considerats festius durant l'any i ademés, en el cas autonòmic, existixen uns atres dies del calendari anual que són considerats festius per a la Comunitat Autonòma. Ademés en cada municipi també existixen dos dies a l'any que són considerats com a festa local.

Vore també