Fi de semana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La o el fi de semana són els dos últims dies de la semana, que comprenen el dissabte i el dumenge. Este últim és dia feriat en la major part de les llegislacions del món.

En alguns països se solen incloure també els dilluns o divendres festius, que són considerats fins de semana llargues o ponts festius. Aixina que, fi de semana és una expressió que s'usa per a referir-se ad estos dies.

Els divendres, a pesar de ser faeners són considerats com a part de la fi de semana per ser preàmbul d'esta quan no siguen festius; en este cas correspondria al dia dijous. D'acort en la norma ISO 8601, adoptada per la major part dels països del món, la semana comença el dilluns i finalisa el dumenge, encara que hi ha països que consideren el primer dia de la semana el dumenge i l'últim el dissabte, d'acort en la semana llitúrgica.

En el cas d'Espanya i la Comunitat Valenciana la fi de semana correspon als dies últims de la semana, dissabte i dumenge.

Cites

L'ultima part de la semana, aquella en la que no es treballa (hui es considera, generalment, el dissabte i el dumenge), nomes es pot dir en valencià com ho hem dit sempre: fi de semana.

Vore també

Referències

  • GIMENO JUAN, Manuel. Del fi de semana al “cap de setmana”, en poc de temps

Enllaços externs