Discussió:Idioma aragonés

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'aragonés no se charra en a Francha, l'aragonés no se dibide en dos grans dialeutos, más informazión de l'aragonés [1]... l'atro no ye que un camatón de mentiras politizadas! --Estricalla 13:22, 5 oct 2009 (UTC)

El tema de que l'aragonés no es parle en l'Aragó Oriental (la Franja o Franja de Ponent es la denominació catalana o dels Països Catalans per a l'Aragó Oriental, imagine que com a aragonesiste, no voldràs perdre una part del territori aragonés) es un tema actualment discutit. No se li nega la categoria de llengua a la fabla aragonesa, només s'especifica que es la varietat del nort d'Aragó. Per tant, no se que problema trobes en est artícul.
De totes formes, la Wikipedia en aragonés li nega la categoria de llengua al valencià per a dir que es un simple dialecte del català Balenzian, en contra del nostre Estatut valencià. Tampoc es que la Wikipedia en aragonés demostre un gran respecte cap als valencians o cap a la Uiquipèdia valenciana. Salutacions: --Valencian 14:30, 5 oct 2009 (UTC)
L'estatut és manco important, lo important es lo que diu una acadèmia reguladora del valencià (encara que sense oficialitat) que és la RACV que diu que el valencià és la llengua del poble valencià, I PUNT. I la filologia que es reuní en Mallorca en el 80 digué que el valencià i català no són lo mateix. La wikipedia qüestiona lo exposat per escritors valencians, la filologia mundial, el dictamen de la acadèmia del valencià i el nostre estatut. 4x1.--Vixca Valencia 22:11, 5 oct 2009 (UTC)