Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
5 bytes afegits ,  20:54 24 nov 2016
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:     
== Vector posició en mecànica clàssica ==
 
== Vector posició en mecànica clàssica ==
En [[mecànica clàssica]], pel caràcter [[geometria euclídea|euclídeo]] de l'espai, la posició d'una partícula es representa per mig del '''vector de posició''' o '''radie vector''', usualment simbolisat en la lletra <math>mathbf{r}</math> o per mig de les [[coordenades]] del punt geomètric de l'espai en el que es troba la partícula.
+
En [[mecànica clàssica]], pel caràcter [[geometria euclídea|euclídeo]] de l'espai, la posició d'una partícula es representa per mig del '''vector de posició''' o '''radie vector''', usualment simbolisat en la lletra <math>\mathbf{r}</math> o per mig de les [[coordenades]] del punt geomètric de l'espai en el que es troba la partícula.
   −
La diferència del vector posició entre dos posicions distintes rep el nom de vector desplaçament i se li designa per <math>Deltamathbf r,</math> (desplaçament finit) o per<math>d\mathbf r\,</math> (desplaçament infinitesimal).
+
La diferència del vector posició entre dos posicions distintes rep el nom de vector desplaçament i se li designa per <math>\Delta\mathbf r\,</math> (desplaçament finit) o per <math>d\mathbf r\,</math> (desplaçament infinitesimal).
     
2744

edicions

Menú de navegació