Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1660 bytes afegits ,  16:39 29 gin 2019
Pàgina nova, en el contingut: «'''Joan Reglà i Campistol''' (Bàscara, Girona, 1917 - Sant Cugat del Vallés, Barcelona, 1973) fon un historiador i professor universitari d'i...»
'''Joan Reglà i Campistol''' (Bàscara, [[Girona]], [[1917]] - Sant Cugat del Vallés, [[Barcelona]], [[1973]]) fon un historiador i professor universitari d'ideologia [[Catalanisme|catalanista]].

== Biografia ==

El seu principal camp d'estudi fon l'història de la [[Corona d'Aragó]], en particular atenció a temes com el bandolerisme català i les conseqüències de l'expulsió dels moriscs en el [[Regne de Valéncia]] i atres llocs d'[[Espanya]]. Fon discípul de [[Jaume Vicens Vives]].

En l'any [[1959]] accedí a la càtedra d'Història Moderna d'Espanya de la Facultat de Filosofia i Lletres de l'[[Universitat de Valéncia]].

Des de l'any [[2002]], la Biblioteca d'Humanitats de l'Universitat de Valéncia porta el seu nom.​ Eixe mateix any, l'[[Institut d'Estudis Catalans]] va establir el Premi Joan Reglà per a premiar els treballs d'història dels [[sigle XV|sigles XV]] i [[sigle XVI|XVI]] dels territoris, segons eixa institució, de parla catalana.

== Obra ==

* ''El bandolerisme català del Barroc'', 1966.
* ''Estudios sobre los moriscos'', 1974.
* ''Aproximació a la història del País Valencià (sic)'', 1978.
* ''Els virreis de Catalunya'', 1980.
* ''Historia de Cataluña'', 1973.

== Cites ==

L'enciclopèdia catalana diu, entre atres coses, de Joan Reglà:

{{Cita|''... guanyà la mateixa càtedra a la Universitat de València, on ensenyà amb òptima efectivitat docent fins el 1971. Juntament amb Tarradell, Dolç, Giralt i altres féu pujar el nivell científic i de catalanitat de la facultat;''}}

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Joan_Regl%C3%A0_i_Campistol Joan Reglà en Wikipedia]
23 545

edicions

Menú de navegació