Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
{{noneutral}}
+
L''''Acadèmia Valenciana de la Llengua''' (AVL) és una institució de la [[Generalitat Valenciana]] de caràcter públic, adscrita a la presidència de la Generalitat creada el 16 de setembre de 1998, que té de personalitat jurídica pròpia i eixercix les seues funcions en certes dependències del poder polític a través dels seus representants. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana de 2006 la declara com a organisme competent per a la normativisació del valencià.
{{esbos}}
     −
L''''Acadèmia Valenciana de la Llengua''' (AVL) és una institució de la [[Generalitat Valenciana]] de caràcter públic, adscrita a la presidència de la Generalitat i depenent de l'[[Institut d'Estudis Catalans]], que té de personalitat jurídica pròpia i eixercix les seues funcions en certes dependències del poder polític a través dels seus representants.
+
Fon pactada pels polítics catalanistes ([[Jordi Pujol]]) conjuntament en la Generalitat Valenciana durant el govern de [[Eduardo Zaplana]], en el despropòsit d'acostar la [[Llengua Valenciana|llengua valenciana]] a la [[Llengua catalana|catalana]] i aixina poder denominar oficialment al valencià, com català, podent treballar en més tranquilitat al voltant de la suplantació de la llengua dels valencians i a favor del [[pancatalanisme]].
   −
Fon pactada pels polítics catalanistes ([[Jordi Pujol]]) conjuntament en la [[Generalitat Valenciana]] durant el govern de [[Eduardo Zaplana]], en el despropòsit d'acostar la [[Llengua Valenciana|Llengua Valenciana]] a la Catalana i aixina poder denominar oficialment al [[Llengua Valenciana|Valencià]], com [[Català]], podent treballar en més tranquilitat al voltant de la suplantació de la llengua dels valencians i a favor del [[pancatalanisme]].
+
El funcionaris que entren a formar part de la AVL tenen que ser evaluats per les Corts Valencianes i per dirigents de partits polítics pancatalanistes <ref>[http://www.valenciahui.com/noticia.php/2008/04/03/un_dirigente_de_erc_evalua_a_los_nuevos_ Un dirigente de ERC evalúa a los nuevos funcionarios de la AVL]</ref>
   −
La seua normativa es basa en les [[Normes de Castelló]], que foren creades pel català [[Pompeu Fabra]], esta normativa no representa al genuí valencià parlat per la majoria dels valencians ya no recull la majoria de formes valencianes ni paraules valencianes, criminalisant-les. Les [[Normes de Castelló]] eren en realitat eren unes bases provisionals, que han donat lloc a un idioma inventat i que no identifica en absolut la [[llengua valenciana]] com les [[Normes del Puig]].
+
La seua normativa es basa en les [[Normes de Castelló]], que foren creades pel català [[Pompeu Fabra]], esta normativa no representa al genuí valencià parlat per la majoria dels valencians ya no recull la majoria de formes valencianes ni paraules valencianes, criminalisant-les. Les Normes de Castelló eren en realitat eren unes bases provisionals, que han donat lloc a un idioma inventat i que no identifica en absolut la llengua valenciana com les Normes del Puig.
   −
En un dictamen publicat el 2005, l'Acadèmia defensa la denominació de "Valencià" per referir-se a la llengua, ademés declarà que el [[català]] i el [[valencià]] són dos denominacions per designar la ''mateixa llengua'' que compartixen els valencians en el restant del territori dels suposts [[Països Catalans]]. Ademés, l'Acadèmia instà als governs autonòmics català, valencià i balear, i al govern espanyol a adoptar totes les mesures pertinents per a harmonisar la dualitat onomàstica de la llengua i proyectar-la com a una entitat única i no fragmentada.  
+
En un dictamen publicat el 2005, l'Acadèmia defensa la denominació "valencià" per referir-se a la llengua, ademés declarà que el català i el valencià són dos denominacions per designar la ''mateixa llengua'' que compartixen els valencians en el restant del territori dels suposts [[Països Catalans]]. Ademés, l'Acadèmia instà als governs autonòmics català, valencià i balear, i al govern espanyol a adoptar totes les mesures pertinents per a harmonisar la dualitat onomàstica de la llengua i proyectar-la com a una entitat única i no fragmentada.  
   −
El Poble Valencià no es sent identificat ni recolzat, i rebuja fortament d'esta institució imposta pels interessos polítics, que servix d'arma per al [[catalanisme]].
+
El Poble Valencià no se sent identificat ni recolzat, i rebuja fortament d'esta institució imposta pels interessos polítics, que servix d'arma per al [[catalanisme]].
 +
 
 +
==Referències==
 +
{{listaref}}
    
==Enllaços externs==
 
==Enllaços externs==
2012

edicions

Menú de navegació