Canvis

13 bytes afegits ,  11:56 28 maig 2013
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''La geometria''', terme d'orige grec que vol dir geo ([[terra]]) i mètrica (mida), es una branca de la [[matemàtica]] que s'ocupa de les propietats de les figures geomètriques en el pla o l'espai, com son: punts, rectes, plans, poligons, poliedres, paraleles, perpendiculars, curves, superficies, etc. Els seus origens foren la busca a la solucio de problemes relatius a mides i te aplicació practica en fisica, mecànica, cartografia, astronomia, nautica, topografia, balística, etc.
+
'''La geometria''', terme d'orige [[grec]] que vol dir geo ([[terra]]) i mètrica (mida), és una branca de la [[matemàtica]] que s'ocupa de les propietats de les figures geomètriques en el pla o l'espai, com són: punts, rectes, plans, poligons, poliedres, paraleles, perpendiculars, curves, superficies, etc. Els seus origens foren la busca a la solució de problemes relatius a mides i te aplicació pràctica en fisica, mecànica, cartografia, astronomia, nautica, topografia, balística, etc.
   −
La naturalea visual de la geometria fa inicialment mes accessible que les atres parts de matemàtiques, com la teoria de l'[[algebra]] o de número. Sens embarc, la llengua geometrica tambe s'utilisa en els contexts que ixen llunt de la seua procedencia tradicional, com la geometria euclidiana, per eixemple, i especialment en geometria algebraica.
+
La naturalea visual de la geometria fa inicialment més accessible que les atres parts de matemàtiques, com la teoria de l'[[algebra]] o de número. Sens embarc, la llengua geometrica també s'utilisa en els contexts que ixen llunt de la seua procedencia tradicional, com la geometria euclidiana, per eixemple, i especialment en geometria algebraica.
    
== Historia ==
 
== Historia ==
Els principis registrats de la geometria es poden remontar a l'antiga [[Mesopotamia]], [[Egipte]], i a la Vall de l'Indu al voltant de l'any [[3000 a.C.]]. La geometria temprana era una coleccio de principis empíric fent referencies a llongituts, anguls, arees, i als volums, que foren desenrollats per a cobrir una certa necessitat practica en examinar la construcció, l'astronomia, i diverses arts. Els texts mes antics en geometria son el papir egipci de Rhind i papir de [[Moscou]], les taulets d'argila babiloniques, i el Shulba Sutras hindu, mentres que el treball Mozi, del chinenc Zhang Heng, i dels nou capituls en l'art matemàtic, corregit per Liu Hui.
+
Els principis registrats de la geometria es poden remontar a l'antiga [[Mesopotamia]], [[Egipte]], i a la Vall de l'Indu al voltant de l'any [[3000 a.C.]]. La geometria temprana era una colecció de principis empíric fent referencies a llongituts, anguls, arees, i als volums, que foren desenrollats per a cobrir una certa necessitat practica en examinar la construcció, l'astronomia, i diverses arts. Els texts més antics en geometria són el papir egipci de Rhind i papir de [[Moscou]], les taulets d'argila babiloniques, i el Shulba Sutras hindu, mentres que el treball Mozi, del chinenc Zhang Heng, i dels nou capituls en l'art matemàtic, corregit per Liu Hui.
       
[[Categoria:Ciències naturals]]
 
[[Categoria:Ciències naturals]]
 
[[Categoria:Matemàtiques]]
 
[[Categoria:Matemàtiques]]
110 425

edicions