Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
4821 bytes afegits ,  18:02 5 oct 2013
Pàgina nova, en el contingut: «'''Josep María Sanz Beltrán''' (Barcelona, 21 de decembre de 1960), alies '''Loquillo''', o '''Loco''', és un cantant espanyol de [[...».
'''Josep María Sanz Beltrán''' ([[Barcelona]], [[21 de decembre]] de [[1960]]), alies '''Loquillo''', o '''Loco''', és un cantant [[Espanya|espanyol]] de [[roc AND ROLL|roc]]. Fins amijanats de 2007, l'acompanyaren els cridats Trogloditas (Simón, l'ultim troglodita original, deixà la banda i se quedà en el nom de Trogloditas). Actualment se presenta com Loquillo, si bé, acompanyat dels seus colaboradors habituals, com Igor Paskual o Jaume Stinus,.

== Història ==

El primer grup que formà se cridà Teddy Loquillo y Sus Amigos, junt a [[Carles Segarra]] (actual membre de [[Los Rebeldes]]), encara que tingué escaso èxit. Seguidament, en [[1980]], naixqueren [[Loquillo y los Intocables]], en els quals aplegà a gravar un disc i alguns singles. Per aquelles dates, tingue que complir en el servici militar, i en la seua absència el grup se desintegrà. Pero [[Sabino Méndez]], guitarriste i autor de la majoria de les seues cançons, decidi esperar-li, i se propongue buscar nous músics per a una futura formacio. La busca acabà en [[Vich]], a on donà en tres musics que complien en les seues expectatives: [[Ricard Puigdomènech]], Jordi Vil i Josep Simón Ramírez. Despres de el regres de Loquillo, mamprendrien una nova andadura, formant la banda que els consolidà, i que li ha acompanyat fins fa pocs anys: Loquillo i els Trogloditas, que realisaren el seu debut davant el public en [[Tomelloso]] ([[Ciutat Real]]) en l'estiu de 1983.

A pesar de l'abandó de Sabino Méndez en [[1989]] (per problemes en l'heroïna i diferencies en el restant), i de les continues anades i vingudes del restant de components, la banda se mantingue viva durant 25 anys. En [[2007]], després de l'abando de Josep Simón, ultim membre fundador que quedava en ella i propietari llegal del nom, Loquillo decidí prescindir de l'apelatiu "Trogloditas", argumentant que caria de sentit al no quedar ningu dels integrants originals.

Encara que el Pop i el Roc han segut la seua pedra angular, ha agradat tambe de provar atres estils. De fet, en els seus inicis s'aplegà a dir d'ell que era “massa rocker per als punks, i massa punk per als rockers”. Molts anys despres, baix el lema de [[Gabriel Celaya]] “la poesia es una arma carregada de futur”, edità dos discs de poemes, en música i adaptació de [[GabrielSopeña|Gabriel Sopeña]]: ''La vida per davant'' i ''En elegancia'', a on posa veu a obres de poetes del calibre de [[Octavio Pau]], [[Pau Neruda]], [[Pere Salines]] o [[Jaume Gil de Biedma]] entre atres.

En [[2001]] li dedicà una cançó al llegendari actor [[John Wayne]], en el títul en castellà de la seua [[epitafi]]: ''Lleig, fort i formal''.

Ademés de cantant, tambe ha interpretat algun paper secundari en la gran pantalla, participà en l'obra del director [[Mario Camus]] (prestigios director de la premiada en Cannes ''[[Els sants inocents (película)|Els sants inocents]]'') per a encarnar al personage Efrén Castells en la pelicula ''[[La ciutat dels prodigis]]''; també ha colaborat com articuliste en diversos periodics, i ha escrit dos noveles, "El chic de la bomba" i "Barcelona Ciutat". En 2008 representa a un falangiste en la pelicula [[La bona nova]] de [[Helena Taverna]]. Tambe ha participat en la banda sonora de "Dones en peu de guerra" i "Vindication", dos largometrajes dirigits per la seua companyera sentimental, [[Susana Koska]].

Se separà definitivament de Los Trogloditas en [[2008]], en l'edició de [[Balmoral (album)|Balmoral]], disc homenage al local madrileny a on solien reunir-se, junt a atres musics, intelectuals i artistes. Per Balmoral fon nominat al [[Grammy Llati]] 2008<ref>[http://www.univision.com/content/content.jhtml?cid=676185 Grammy Llati 2008]</ref> en la categoria de "Millor Album de Roc Vocal", que finalment fon concedit al seu amic [[Andrés Calamaro]] pel seu àlbum [[La Lengua Popular]].

El 17 de novembre de 2009 eixí a la llum un disc a on [[Loquillo]] presentava els 30 anys de la seua [[carrera]] [[musica]](1980-2010) en una edició de lux, 99 [[cançons]] en 5 [[CD´s]], 3 [[DVD´s]] en [[videoclips]], material extra, etc. Loquillo [[Rock&Roll]] Star 30 anys/1980-2010.

En l'actualitat residix en [[Sant Sebastián (Païs Vasc)]]. El [[3 de decembre]] de [[2010]], Loquillo fon condenat a tres mesos de preso, al ser declarat culpable d'agredir a un home en un bar de la capital guipuzcoana.<ref>[http://www.elpais.com/articule/gent/tv/Loquillo/condenat/mesos/carcel/elpepugen/20101203elpepuage3/Tes Loquillo, condenat a tres mesos de preso] - EfeEme.com</ref> Actualment Loquillo es el presentador d'un programa titulat American Chopper, dit programa s'emet en el canal de televisio Discovery Max. En ell apareix la familia Teutul, d'Orange County Choppers.


http://es.wikipedia.org/wiki/Loquillo_(cantante)
6

edicions

Menú de navegació