Falla El Centenar de la Ploma

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo del 20 aniversari

La Falla El Centenar de la Ploma és una comissió fallera de la població valenciana de Catarroja. Té la seua sèu en el carrer Ronda de l'Estació de Catarroja.

La comissió fallera fon fundada en l'any 2003, la Falla El Centenar de la Ploma, ha mantingut a lo llarc dels anys lo que podríem dir que foren els seus principis fundacionals: fer festa sense renunciar a fer falla, tindre sempre les portes obertes per als qui els vullga visitar, amar i defendre, per damunt de tot, la cultura, la llengua i les tradicions valencianes.

Encara que és una falla jove poden podem dir orgullosos que han deixat un llegat important en el món faller catarrogí. Obtenint primers premis en falles infantils, premis “ingeni i gràcia”, ninots indultats i premis de presentació, playbacks o llibrets.

Ademés, cinc falleres majors del poble de Catarroja han pertanygut a la Falla El Centenar de la Ploma.

En la seua carta de presentació, diuen:

Esperem mantindre per molts anys eixa ilusió i espenta que nos ha dut fins a ací i, com no, eixe caràcter de la nostra gent que, al cap i a la fi, és nostra millor carta de presentació.

El Grup d'Acció Valencianista (GAV) en l'any 2023, coincidint en el seu XX aniversari, li concedí el premi Valenciania pel poema titulat L’història interminable de Xavier Salvador Chàfer publicat en el seu llibret de festes, escrit en llengua valenciana.

Enllaços externs[editar | editar còdic]