Fira de juliol

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pavelló Municipal de la fira de juliol de Valéncia (1929)

Durant el més de juliol, Valéncia quedava sense ofertes lúdiques i els veïns deixaven la ciutat per a allaugerar la calor. Per a animar la capital, en l’estiu i atraure als forasters, l'Ajuntament va propondre celebrar una fira anual i una exposició de qualsevol classe de productes. D'esta manera, el 21 de juliol de l'any 1871 s'inaugurà la primera Fira de juliol en una vistosa cavalcada, pabellons, exposicions de plantes i venda de productes en general.

Els festejos varen anar incrementant-se i en l'any 1891 queda establida la Batalla de Flors que es desenrolla l'últim dumenge de juliol en el Passeig de l'Albereda i a on es lliura una suau lluita de flors entre els integrants en majestuoses carrosses i el públic expectant. Centenars de milers de clavells viagen per l'aire durant prop d'una hora per a deixar al final una bellíssima i multicolor estora de flors.

Durant la primera quinzena del més i des de l'any 1886 se celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música. El Palau de la Música i la Plaça de Bous són els escenaris de tan singular i prestigiós certamen. En la segona quinzena, la Plaça de Bous alberga la nomenada “Fira de Sant Jaume”, en cartells de primera categoria que avalen el gust taurí del poble valencià.

En els Jardins de Vivers se celebra un festival que oferix variades actuacions artístiques, des de ballets clàssics a grups de rock, pop, jazz, passant per teatre, folclor, flamenc, sarsuela, etc. Els castells de fòcs artificials disparats per les millors pirotècnies, també es donen cita en estes dates.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]