Geoquímica

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La geoquímica és la branca de la geologia i de la química que estudia la composició i el comportament químic de la Terra, determinant l'abundància absoluta i relativa dels elements químics, distribució i migració dels elements entre les diferents parts que conformen la Terra (hidrosfera, atmòsfera, biosfera i geosfera) utilisant com principals mostres minerals i roques components de l'escorça terrestre, intentant determinar les lleis o principis en les quals es basa tal distribució i migració. Els seus objectius són:

  • Determinar l'abundància absoluta relativa dels elements i les seues espècies químiques als diferents sistemes naturals de la Terra.
  • Estudi de la distribució i migració dels elements en les diferents parts que conformen la Terra (litòsfera, atmòsfera, hidròsfera, biòsfera), en l'objecte d'obtindre informació sobre els principis que governen la migració i distribució dels elements (entre els diferents sistemes naturals).
  • El seu aprofitament pel benestar social:
    • Obtindre recursos naturals pel benefici de la humanitat.
    • L'estudi de la calitat de l'ambient i com evitar continuar contaminant-lo i mantindre-lo pel benefici de la humanitat.