Guerres d'independència d'Escòcia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Es coneix en el nom de Guerres d'independència d'Escòcia a tot un conjunt de diverses campanyes militars que varen enfrontar a Escòcia en Anglaterra entre finals del sigle XIII i ya alvançada la segona mitat del sigle XIV. A lo llarc de dit periodo i de les campanyes i batalles subsegüents, l'objectiu d'Anglaterra era l'ocupació i anexió del territori escocés, mentres que Escòcia pretenia mantindre la seua pròpia independència front als anglesos.

Les Guerres d'independència d'Escòcia

El periodo i tots els conflictes en el seu conjunt varen supondre per a Escòcia una enorme crisis de tipo nacional, sent una época decisiva per a la posterior història del país. Una volta finalisades abdós guerres, Escòcia havia conseguit mantindre el seu estatus de nació lliure i independent, lo que havia segut el seu objectiu a lo llarc de tot el conflicte.

Cal destacar que estes guerres tenen importància per atres motius, relacionats en l'història de la tecnologia militar, ya que va ser durant les mateixes quan va fer la seua aparició el arc llarc mentres que element clau del armament medieval.