James Rhodes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
James Edward Rhodes
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Músic i escritor.
Naiximent: 6 de març de 1975
Lloc de naiximent: Londres, Anglaterra, Regne Unit
Defunció:
Lloc de defunció:

James Edward Rhodes (Londres, Anglaterra, 6 de març de 1975) és un músic, pianiste, escritor i filàntrop espanyol d'orige britànic, conegut també pel seu activisme en la denúncia sobre els abusos sexuals en l'infància.

Biografia[editar | editar còdic]

James Edward Rhodes naixqué en el sí d'una família judeua de classe alta en St. John's Wood, en el nort de Londres. Estudià en la Arnold House School, un colege privat per a chics a on va sofrir abusos sexuals per part del seu professor d'educació física, el qual va fallir abans del juí. En esta situació Rhodes va sofrir tant mental com físicament, lo que li va produir un desorde alimentici, danys en la seua columna vertebral i trastorn per estrés postraumàtic (TEPT).

Posteriorment va prendre classes de piano, pero no va progressar més allà del tercer grau i va deprendre principalment d'una forma autodidacta. Ingressà en un internat local i més tart va entrar en el Harrow School, a on va estudiar en el professor de piano Colin Stone des dels 13 anys en avant. Durant esta época va participar en el programa televisiu BBC Young Musician of the Year de la cadena nacional, pero no va passar de la segona ronda.

En l'any 1993, obté una beca per al Guildhall School of Music and Drama.

Des de l'sny 2017 residix en Madrit (Espanya), a on s'ha convertit en una figura pública. En decembre de l'any 2020, el Govern d'Espanya li va concedir la nacionalitat espanyola per carta de naturalea. Va tindre que deslligar-se de la nacionalitat britànica al no existir conveni de doble nacionalitat en Regne Unit.

Es va casar en la seua parella, Micaela Breque, el 28 d'agost de 2021.

Cites[editar | editar còdic]

  • James Rhodes, sobre el valencià i el català:
El pianista, que esta semana ha actuado en Sagunto, abre de nuevo el debate tras mostrar su sorpresa a través de las redes sociales porque la wikipedia en español los distinga como dos lenguas diferentes y la wikipedia en inglés los considere el mismo idioma.
(El Diario, 13.08.2021)

Enllaços externs[editar | editar còdic]