José María Jiménez de la Iglesia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
José María Jiménez de la Iglesia
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari
Naiximent: 1929
Lloc de naiximent: Beniarbeig, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 1 d'agost de 2011
Lloc de defunció: Dénia, Regne de Valéncia, Espanya

José María Jiménez de la Iglesia (Beniarbeig, 1929 - Dénia, 1 d'agost de 2011), fon un empresari valencià.

Biografia

L'empresari alacantí José María Jiménez de la Iglesia fon president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i també de l'autonòmica CIERVAL. Fon copropietari de l'empresa Cleop.

President de la CEV durant la década dels 90, Jiménez de la Iglesia estava apartat de la primera llínea des de l'any 1997, quan va presentar la seua dimissió de l'institució empresarial per la desaparició de fondos de l'entitat.

De la Iglésia fon un personage en una especial influència tant en l'àmbit empresarial com en el polític, especialment en lo que es va conéixer com 'El Pacte del Pollastre', l'acort, favorit per ell i pel també empresari Federico Félix, per a conseguir que Eduardo Zaplana i Vicent González Lizondo pactaren un govern de coalició en la Generalitat Valenciana.

L'empresari, un poc abans de fallir, havia presentat les seues memòries, baix el títul Camins dubtosos, a on repassen la vida política i econòmica de la Comunitat Valenciana durant les últimes décades del sigle XX.

En la seua trayectòria cultural, Jiménez de la Iglesia, era el responsable de la secció d'Economia de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

De la Iglesia, fallí mentres se trobava navegant per les proximitats de Xàbia junt a la seua família.

Enllaços externs