Mare de Deu de la Medalla Miraculosa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Celebració 28 de novembre

La primera aparició de la Medalla Miraculosa va tindre lloc el dumenge 18 de juliol 1830, en Paris, just en la capella de la casa central de les Filles de la Caritat, a una religiosa nomenada Catalina Laboure. El pare Aladel, confessor de la vident, va ser qui va inserir el relat en el procés canònic set anys més tart.

"A les cinc de la vesprada, estant les Filles de la Caritat fent oracions, la Mare de Deu Santíssima es va mostrar a una germana en un retaule de forma oval. La Reina dels cels estava dret sobre el globo terràqueu, en vestit blanc i mant blau. Tenia en les seues beneïdes mans uns com a diamants, dels quals eixien, en forma de feixes, rajos molt resplandents, que caïen sobre la terra... També va vore en la part superior del retaule escrites en caràcters d'or estes paraules: Oh Maria sense pecat concebuda!, pregueu per nosatros que recorrem a Vós. Les quals paraules formaven un semicírcul que, passant sobre el cap de la Mare de Deu, acabava a l'altura de les seues mans virginals. En açò va tornar-se el retaule, i en el seu revers va vores la lletra M, sobre la qual hi havia una creu descansant sobre una barra, i devall els cors de Jesús i de Maria... Despuix va sentir estes paraules: És precís acunyar una medalla segons este model; quants la portaren posà, tenint aplicades indulgències, i devotament resaren esta súplica, conseguiran especial protecció de la mare de Deu. I immediatament va desaparéixer la visió".

Esta visió es va repetir algunes vegades, durant la missa i durant l'oració, sempre en la Rue Du Bac, de Paris, prop de la parada de "Metre" Sèvre-Babylone, darrere dels grans almagasens "Au Bon Vaig anar" on està l'edifici de les Filles de la Caritat, en la capella rectangular i sense estil definit semblant a les milers que existixen en les cases religioses.

Enllaços externs[editar | editar còdic]