Museu Etnològic de Xaló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Entrada al Museu Etnològic de Xaló
Museu etnològic Xaló.jpg
Entrada al museu
Fundat 2003
Localisació Avinguda Rei Joan Carles I, 45
03727 Xaló, Alacant
Tel. 96 6480217
ÀmbitEtnologia, Etnografia, Antropologia
Director/a Ajuntament de Xaló
Lloc web www.xalo.org

El Museu Etnològic de Xaló és un museu que expon una gran varietat de materials de tipo etnològic, contant en una diversa colecció de materials que reflectixen el patrimoni cultural del municipi.

El museu va ser inaugurat en l'any 2003. Es tracta d'un edifici de nova planta construït sobre l'antic escorchador del poble.

Sales[editar | editar còdic]

1ª sala: Geografia i Història[editar | editar còdic]

La primera sala del museu oferix informació general sobre el municipi, de caràcter geogràfic, urbanístic i històric, en diversos panels explicatius que expliquen els periodos històrics des de la Prehistòria fins el sigle XX, centrant-se en els fets més rellevants de l'història de Xaló, com l'expulsió dels moriscs i el posterior repoblament mallorquí a principis del sigle XVII.

2ª sala: Etnologia[editar | editar còdic]

Esta conté la colecció d'etnologia, que reflectix la vida, treball i cultura dels habitants del poble, ficant especial atenció als conreus tradicionals, la vida urbana, les indústries artesanals locals.

Atres activitats[editar | editar còdic]

Per atra banda, de forma puntual s'utilisa per com a sala d'exposicions temporals i organisa activitats culturals com concerts musicals, tallers didàctics o proyeccions audiovisuals. Ademés, oferix visites guiades pel núcleu urbà i atres llocs d'interés patrimonial del poble.

Enllaços externs[editar | editar còdic]