Pascual Asencio Hernández

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pascual Asencio Hernández
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Músic
Naiximent: 1864
Lloc de naiximent: Vilarreal, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: ¿?
Lloc de defunció: ¿?

Pascual Asencio Hernández (Vilarreal, 1864 - ¿?), fon un músic valencià. Fon el primer director de la Banda Municipal de Música de Castelló.

Biografia

Naix en el si d'una família humil a finals de l'any 1864 en la ciutat de Vilarreal. La seua infància va transcórrer no obstant en la Casa de Beneficència de Castelló, l'antic convent dels Pares Dominics, actualment se troba la plaça Fadrell, a on va assistir a les primeres classes escolars i ya tan pronte va adquirir gran interés per la música, rebent classes de solfeig i harmonia i sobretot destacant de molt jove com clarinetiste.

Per oposició va guanyar la plaça de la Banda de Música de la Marina i, com a soldat, fon destinat al buc "Lepanto" de l'Armada Espanyola. Allí amplià els seus coneiximents musicals, graduant-se en les assignatures d'harmonia, contrapunt, aixina com composició i direcció musical. I valent-se dels seus coneiximents també guanyà per oposició la plaça de professor de música en l'Escola d'Artesans de Valéncia. I poc despuix, la plaça de Músic Major del Regiment "Tetuán XIV", de guarnició en Valéncia. En l'any 1904 fon traslladat a la de Terol en el grau d'oficial. I en 1917 passà al Regiment "Tetuán XIV" de Castelló, a on s'assentaria i residiria fins a la seua jubilació. Havia passat a ser Comandant.

Pel seu comportament i tracte cordial en atres músics de la Banda Militar i de la de Bombers, passà a ser nomenat el primer director de la Banda Municipal de Castelló, en l'any 1925.

Vore també

Referències