Paul McCartney

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Paul McCartney

Sir James Paul McCartney, naixcut el 18 de juny de 1942 en Liverpool (Anglaterra), és un autor-compositor, cantant i instrumentiste britànic. Fon el co-líder del grup anglés The Beatles des de 1957 a 1970, i creador del grup Wings des de 1971 a 1981, ans de proseguir una carrera en solitari ininterrompuda fins ara, i donar concerts en tot lo mon.

Posteriorment a la separació de The Beatles en l'any 1970, McCartney llança en èxit la seua carrera com a soliste per a formar, en la seua muller Linda McCartney i el músic original de The Moody Blues, Denny Lana, el grup Wings, que va acollir a varis atres membres durant els seus anys d'activitat, ans de dissoldre's en l'any 1981. Va contribuir a la banda sonora de diferents películes. Escrigué un important catàlec de cançons de The Beatles i Wings, aixina com a artiste en solitari, i va participar en diferents proyectes caritatius.

Únic posseïdor de l'Ultimate Legend Award i d'un disc de rodi, se'l considera com u dels compositors més populars del sigle XX i u dels més grans venedors de discs.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons