Pedro Sosa López

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pedro Sosa López
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Músic i compositor
Naiximent: 30 de giner de 1887
Lloc de naiximent: Requena, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 21 de novembre de 1953
Lloc de defunció: Requena, Regne de Valéncia, Espanya

Pedro Sosa López (Requena, 30 de giner de 1887 - † 21 de novembre de 1953) fon un músic, compositor i professor de música valencià.

Biografia

Pedro Sosa, naixqué en la població valenciana de Requena, en la comarca d'Utiel-Requena, el dia 30 de giner de l'any 1887.

Fon compositor, professor de música i tromboniste.​ En els seus inicis en el món de la música estudià junt als músics Amancio Amorós, Francisco Peñarroja i Baltasar Martínez ingressant com a chiquet en el cor del Real Colege Seminari del Corpus Christi de la ciutat de Valéncia. Amplià els seus estudis musicals en el Patronat de la Joventut Obrera, començant a tocar el trombó en el local de la banda de música a la que ell pertanyia. Posteriorment estudià en el Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de Valéncia, en Salvador Giner i Vidal.

En l'any 1920 es convertí en catedràtic sent professor auxiliar d'harmonia i solfeig en el mateix conservatori, aixina com de teoria de la música. Més tart fon nomenat director del conservatori.

Obra

Va compondre infinitat d'obres de tall clàssic. Com a compositor, estigué treballant principalment per a bandes de música. Algunes de les seues composicions musicals més destacades per a bandes de música són:

Reconeiximents

  • En Requena (el seu poble de naiximent) se li ha posat un carrer en el seu nom degut a la seua excelent trayectòria musical, cridat Carrer Músic Pedro Sosa.
  • En la ciutat de Valéncia també té carrer en el seu nom, cridat Carrer Mestre Sosa.

Enllaços externs