Plaça dels Estels

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça dels Estels

La plaça dels Estels (en castellà plaza de los Luceros) és la plaça més emblemàtica de la ciutat d'Alacant, Espanya.

Posseïx en el centre una font monumental construïda en l'any 1930 per l'escultor alacanti Daniel Bañuls Martínez.[1] Fins a l'any 1934 rebé el nom de Plaça de l'Independència. En eixa data passà a cridar-se Plaça Catalunya nom que despuix de varis vaivens mantingué fins a l'any 1939 en que passà a denominar-se en la seua nomenclatura actual, Plaça dels Estels, degut a la decoració de la font en la que poden apreciar-se diverses estreles.

A principis dels anys 1950 esta plaça era un lloc molt concorregut i de reunió en la ciutat, en especial en les nits d'estiu, quan la font oferia espectàcul gratuït d'uns jocs lluminosos d'aigua.

És el centre de diversos actes socials de la ciutat d'Alacant, com la Cavalcata de Reis Macs, desfilades de les Fogueres d'Alacant i lloc a on se realisen les mascletaes,[1] ademés, ací és a on els aficionats de l'Hercules CF, despuix d'un ascens de categoria acodixen en massa a banyar-se i gojar les victories del seu equip.

Referències[editar | editar còdic]

  1. 1,0 1,1 Martínez López, Manuel (2008). Alicante, la historia a través de sus calles (en español) (3ª edición). Editorial Club Universitario. p. 130. ISBN 9788484547297.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons