Proyecte:Política de protecció de pàgines

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Tots els editors poden modificar la majoria de les pàgines encara que n'hi ha algunes excepcions ad esta regla, pàgines que només usuaris en poders d'administrador poden modificar:

  • Pàgines protegides temporalment per a evitar l'atac continuat d'un vàndal o grup de vàndals: En estos cassos la protecció no ha de durar molt puix els vàndals no solen ser especialment obstinats (es buscaran pronte un atre objectiu). Esta és la raó per la qual es protegix la Portada, que és la pàgina més visible de L'Enciclopèdia, i per tant la més tentadora per al vandalisme. Per a evitar presentar una mala cara al món, esta pàgina està protegida permanentment.
  • Pàgines protegides temporalment per guerra d'edicions: Una guerra d'edicions és més que simplement treball actiu en una pàgina. Una guerra d'edicions ocorre quan dos o més posicions alternen obstinadament entre dos (o més) versions "preferides" d'una pàgina. Tal com en el escacs, on una repetició de moviments porta a taules, una guerra d'edicions portarà a que un bibliotecari no involucrat en el problema protegixca la pàgina i pose un avís de protecció temporal.

Una volta ficat l'avís, cap usuari, encara que tècnicament estiguera facultat per a fer-ho, editarà la pàgina fins que s'haja conseguit un consens en la pàgina de discussió de l'artícul.

S'entén per bibliotecari no involucrat en el problema a aquell que no ha fet edicions en l'artícul des de que el conflicte va escomençar, i que en la pàgina de discussió no s'haja mostrat favorable a cap de les posicions.

Vore també