Ramón Arnau García

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Msr. Ramón Arnau

Ramón Arnau García (1925-2008) naixqué en la localitat valenciana d'Alberic el 20 de decembre de 1925.

Biografia[editar | editar còdic]

Ordenat preveu el 2 de giner de 1949 en la capella del Palau Arquebisbal de Valéncia. Doctorat en Sagrada Teologia per l'Universitat de Múnich en 1955. Fon professor de Teologia Dogmàtica en la facultat de Teologia de Valéncia des de 1958 fins sa jubilació, aixina com catedratic de la Mateixa i Decá en l'any 1974.

En l'Arquebisbat de Valéncia, monsenyor Arnau formà part des de l'any 1984 del Consell Presbiteral del Colegi de Consultors, aixina com de la comissió diocesana de Missions des de 1997. Deán de Catedral de Valéncia des de 1991 fins 2003, temps en el que es va dur a terme la restauració de la Seu per acollir en 1999 la exposició La llum de les Imàgens. La Conferencia Episcopal Espanyola el nomena en 1981 assessor de la comissió episcopal de Ensenyança i Catequesis. en 1983, membre de la comissió teològica d'assessorament de la Comissió Episcopal para la Doctrina de la Fe.

Els restos mortals de Msr. Ramón Arnau reberen sepultura el 29 de novembre de 2008, al cementeri de la seua localitat natal Alberic, despuix de la missa exequial que se celebra a las 16 hores, en la Catedral de Valéncia.

Ramon Arnau fon membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i en posterioritat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Autor de molts llibres de teologia, religió i lliteratura, Ramón Arnau també es reconegut com articuliste i conferenciant.

Distincions[editar | editar còdic]

Estava en possessió de la Gran Creu de primera classe de San Raimundo de Penyafort i Joan Pau II el nomena el 28 de març de 1999 Protonotari Apostólio, màxima distinció honorífica que el Papa concedix als capellans. El mateix Pontífex l'havia designat en 1984 consultor del Secretariat per als No-creents durant un quinqueni.