Rebentat (beguda)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Rebentat o cremaet

El rebentat o cremaet (carajillo, en castellà) és una beguda típica de la Comunitat Valenciana, que conté café, sobretot de la ciutat de Castelló i la seua província.

En Castelló és típic demanar un cremaet o rebentat quan fa fret encara que se pot prendre durant tot l'any. Se sol demanar de rom, anís, brandy o inclús de crema de whisky. És diferent el sabor i el gust perque l'alcohol es crema.

Ingredients

Preparació

En un got (se sol utilisar un got de vidre o de fanc) posar el sucre fins a la ralla del got (1 cm. més o menys), un trocet de canella en branca, un trocet de corfa de llima i dos granets de café. Posar l'alcohol (rom, anís, brandy o crema de whisky) fins a cobrir el sucre.

Per a calfar-lo podem utilisar el microones durant 10 segons per a que es calfe i puga encendre's. També podem utilisar per a calfar-lo la mateixa cafetera (utilisant el tubo de calfar les begudes) o en una caçoleta al foc de la cuina.

Una volta calfat acostar la mistera o un misto i vorem que de seguida s'encén. Anem donant unes voltes fins que es creme una miqueta l'alcohol (no del tot) i es dissolga el sucre.

Una volta cremat l'alcohol, posarem el got en la cafetera i deixarem que caiga el café sobre una cullereta, per a que no penetre en l'alcohol directament, sino que faça els dos colors. Si fem ben tots els passos no es mesclaran les capes.

Enllaços externs