Vicente López Gurrea

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicente López Gurrea
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Músic
Naiximent: 1948
Lloc de naiximent: Navaixes, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Vicente López Gurrea (Navaixes, 1948), és un músic valencià.

Biografia

Vicente López naix en la població valenciana de Navaixes, en la comarca de l'Alt Palància, en l'any 1948. Als sis anys inicia els seus estudis musicals en el seu poble natal, en l'especialitat de trompeta. Posteriorment, cursa estudis en el Conservatori Superior de Música de Valéncia, en els mestres Seguí i Cervera i de trompeta en Ramón Corell.

En l'any 1971 es trasllada a París, a on ingressa per concurs en el Conservatori Nacional Superior de Música de París (CNSM), en la classe del mestre Maurice André, a on obté el Premi fi de carrera en l'any 1975. Durant la seua estància en França va formar part de la Orquesta de Càmara Bernard Thommas, durant els anys 1974 i 1975.

Tornà a Espanya i durant els anys 1977 a 1980 formà part de l'Orquesta Nacional d'Espanya, inciant una carrera de concertiste internacional. Participant en el concursos internacionals de trompeta de Ginebra i París. En l'any 1979 obtingué una Menció Especial en el Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya celebrat en Sevilla.

En l'any 1981 obté per mig de concurs la plaça de solista en l'Orquesta d'Euskal-Herría, a la qual renuncia degut a que simultàneament obté la plaça de solista de l'Orquesta Ciutat de Barcelona, ya que ocuparà fins a l'any 1989. Al mateix temps i fins a 1987 és trompeta solista de l'Orquesta del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ademés de professor de trompeta del Conservatori de Tarragona i de l'Escola Municipal de Sant Pedor.

Ha format duo com a solista junt a les organistes Monserrat Torrent i Mara Álvarez.

Des de l'any 1989 fins a la seua jubilació en l'any 2013 és professor del Conservatori Municipal José Iturbi de Valéncia i soliste de l'Orquesta Simfònica d'Alacant.

Ha segut el director i creador de la Semana Internacional de Trompeta de Navaixes, realisant aixina una valiosa llabor pedagògica en la colaboració en trompetistes d'atres paísos.

Referències

  • Vicente López (Navajas. Boletín Cultural Informativo (1994) Depòsit Llegal: CS-247-1994) - D.L. "Navajas".

Enllaços externs