Demetrio Ribes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Demetrio Ribes Marco (Valéncia 1877, † 1921) fon un arquitecte valencià que se va formar en Madrit i que va desenrollar la seua obra principalment en Valéncia.

La seua obra rep influències dels corrents estilístiques del moment (eclecticisme, modernisme, racionalisme) i s'emmarca principalment en l'us industrial.

Fon nomenat arquitecte de la Companyia dels Ferrocarrils del Nort en 1902, realisant proyectes ferroviaris tant en Valéncia com en atres ciutats. Hi ha que destacar els edificis bessons en la estació de Príncip Pio de Madrit i l'estació del Nort de Barcelona, sent la seua obra més important l' Estació del Nort de Valéncia proyectada en 1906, la que podem considerar pertanyent al moviment secessioniste influenciat per Otto Wagner.

Va proyectar les seues primeres obres civils utilisant el formigó armat, per al que funda la “Companyia Espanyola de Construccions”, sent l'iniciador de l'ocupació d'este material en la Comunitat Valenciana en la realisació dels Docks comercials del Port de Valéncia.

Entre les seues obres destaquen aixina mateix: