Diferència entre les revisions de "Del Roig al blau"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Soler es panca)
(Text reemplaça - 'cridada' a 'nomenada')
 
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Argument ==
 
== Argument ==
  
Comprén el periodo de temps que transcorre des de la mort de [[Franco]] fins a l'aprovació de l'[[Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana]]. Examina fets com les manifestacions en favor de l'amnistia i l'estatut, les primera eleccions democràtiques, la cridada [[Batalla de Valéncia]], el referèndum d'aprovació de la [[Constitució espanyola|Constitució]], les eleccions municipals o el [[colp d'estat de 1981]].
+
Comprén el periodo de temps que transcorre des de la mort de [[Franco]] fins a l'aprovació de l'[[Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana]]. Examina fets com les manifestacions en favor de l'amnistia i l'estatut, les primera eleccions democràtiques, la nomenada [[Batalla de Valéncia]], el referèndum d'aprovació de la [[Constitució espanyola|Constitució]], les eleccions municipals o el [[colp d'estat de 1981]].
  
 
== Títul ==
 
== Títul ==

Última revisió del 17:34 28 ago 2023

Del Roig al blau. La transició valenciana és una película documental realisada en l'any 2005 sobre la transició Espanyola en la Comunitat Valenciana (1975-1982) dirigida pel pancatalaniste Llorenç Soler. Està rodada en valencià.

Argument[editar | editar còdic]

Comprén el periodo de temps que transcorre des de la mort de Franco fins a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Examina fets com les manifestacions en favor de l'amnistia i l'estatut, les primera eleccions democràtiques, la nomenada Batalla de Valéncia, el referèndum d'aprovació de la Constitució, les eleccions municipals o el colp d'estat de 1981.

Títul[editar | editar còdic]

El títul del documental aludix a un llibre del catedràtic de l'Universitat de Valéncia, Alfons Cucó (Roig i blau), que vixqué de prop alguns dels successos. Està produïda pel Vicerrectorat de Cultura i realisada pel Taller d'Audiovisuals de la mateixa universitat (Alexander Crespo, Albert Montón i Miquel Francés).

Entrevistats[editar | editar còdic]

En la película documental apareixen entrevistats personages del periodisme, la cultura, la política o el deport, com:

Enllaços externs[editar | editar còdic]