Diferència entre les revisions de "Mercat de Sant Pere (Grau de Castelló)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Història ==
 
== Història ==
  
Té el seu orige en el mercaet que se celebrava en la plaça de Sant Pere del Grau de Castelló. S'alçà en la finalitat de substituir al cobertiç dissenyat anys arrere per Godofredo Ros de Ursinos. Estava integrat pel mateix mercat en casetes d'obra i llocs de pedra. El concepte i l'idea d'edificació fon molt semblant al [[Mercat de Sant Antoni (Castelló)|Mercat de Sant Antoni]]. L'edificació es construí en un solar nomenat "Prat, Quadro i Pinar del Grau" que fon cedit per l'Estat en l'any [[1900]].  
+
Té el seu orige en el mercaet que se celebrava en la plaça de Sant Pere del Grau de Castelló. S'alçà en la finalitat de substituir al cobertiç dissenyat anys arrere per Godofredo Ros de Ursinos. Estava integrat pel mateix mercat en casetes d'obra i llocs de pedra per l'arquitecte Manuel Romaní Miquel ([[1957]]). El concepte i l'idea d'edificació fon molt semblant al [[Mercat de Sant Antoni (Castelló)|Mercat de Sant Antoni]]. L'edificació es construí en un solar nomenat "Prat, Quadro i Pinar del Grau" que fon cedit per l'Estat en l'any [[1900]].  
  
 
El nou Mercat de Sant Pere fon inaugurat a finals dels [[anys 80]] del [[sigle XX]]. Fon derribat en l'any [[2009]] ya que l'edificació estava afligida d'aluminosis.  
 
El nou Mercat de Sant Pere fon inaugurat a finals dels [[anys 80]] del [[sigle XX]]. Fon derribat en l'any [[2009]] ya que l'edificació estava afligida d'aluminosis.  

Última revisió del 16:42 2 set 2019

El Mercat de Sant Pere es troba en el Grau de Castelló, el districte marítim de la ciutat. El Mercat de Sant Pere és un mercat que pertany a l'Ajuntament de Castelló (junt al Mercat Central i el Mercat de Sant Antoni).

Història[editar | editar còdic]

Té el seu orige en el mercaet que se celebrava en la plaça de Sant Pere del Grau de Castelló. S'alçà en la finalitat de substituir al cobertiç dissenyat anys arrere per Godofredo Ros de Ursinos. Estava integrat pel mateix mercat en casetes d'obra i llocs de pedra per l'arquitecte Manuel Romaní Miquel (1957). El concepte i l'idea d'edificació fon molt semblant al Mercat de Sant Antoni. L'edificació es construí en un solar nomenat "Prat, Quadro i Pinar del Grau" que fon cedit per l'Estat en l'any 1900.

El nou Mercat de Sant Pere fon inaugurat a finals dels anys 80 del sigle XX. Fon derribat en l'any 2009 ya que l'edificació estava afligida d'aluminosis.

En l'any 2010 fon inaugurat el nou edifici, sent l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra. Contava en tretze llocs de venda de carn, fruites, verdures i peix de gran calitat en la planta baixa. En el primer pis es trobava un espai de llectura en ordenadors i zona Wi-Fi. Un atre element característic de l'edifici foren els panells ceràmics molt semblants al Palau de la Festa.

En l'any 2017 tancà el mercat per falta d'activitat despuix de més de trenta anys d'activitat comercial. En l'any 2019 se realisaren unes obres per a adaptar l'edifici a una nova sèu de la polícia municipal en el Grau de Castelló.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]