Mercat de Sant Antoni (Castelló)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Mercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni en la ciutat de Castelló és un chicotet mercat que pertany a l'Ajuntament de Castelló (junt al Mercat Central i el Mercat de Sant Pere del Grau de Castelló), està situat en la plaça del Maestrat junt a la Ronda Magdalena. Fon inaugurat en l'any 1960 i remodelat en l'any 2007.

Descripció

És un chicotet mercat d'una sola planta de forma rectangular. Fon construit per a substituir a un mercadet a l'aire lliure que se situava en la mateixa plaça del Maestrat. De l'exterior de l'edifici destaca el revestiment de "tirolesa". Els contraforts són de pedra i marquen un ritme en el mur. El sòcul és del mateix material i recorre tot el perímetro de la frontera. Té dos accesos, per la mateixa plaça del Maestrat i per la ronda Magdalena. Datat de l'any 1958, obra de Manuel Romaní Miquel.

És un d'eixos mercats en carisma i en història que acollia en els seus començos als productors que venien les seues pròpies collites al detall. Seguix sent mercat d'alimentació en carns, verdures, fruites i peix de gran calitat. En un ambient de barri en ple centre de la ciutat.

En l'actualitat conta en huit parades de carn, peix, fruita i verdura, panaderia i saladures.

Vore també