Alberto Fabra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca


Alberto Fabra Part (Castelló de la Plana, 1964) és un aparellador i polític valencià del Partit Popular, que fon president de la Generalitat Valenciana des del 29 de juliol de 2011, quan fon propost despuix de la dimissió de Francisco Camps,[1] fins al 28 de juny de 2015, i aixina mateix President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana des de 2011 fins a 2015. Actualment és Senador per Valéncia.

Biografia

Titulat per l'Universitat Politècnica de Valéncia, en l'any 1982 es va afiliar a les Nuevas Generaciones d'Aliança Popular, despuix Partit Popular, partit pel qual va ser escollit regidor d'urbanisme i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. Ocupà l'alcaldia de Castelló des de 2005. Ha segut escollit diputat a les eleccions a les Corts Valencianes de 2007.

Alberto Fabra fon nomenat Coordinador General del PPCV en novembre de 2009, un càrrec de nova creació en la direcció del partit i que s'emmarcà dins del procés de renovació de les estructures internes a causa de l'escàndal de corrupció política Gürtel.[2] L'expresident Francisco Camps confià en Fabra com a nou valor del partit.[3] El 20 de juliol de 2011 la Junta Directiva Regional en una reunió d'urgència decidí elegir Fabra com a candidat a president de la Generalitat Valenciana despuix de la dimissió de Francisco Camps.[4]

Durant el seu período de presidència, la Comunitat Valenciana tingué que demanar un rescat econòmic, despuix de tindre un deute superior al 20,5% del seu PIB i arrossegar des de fea més d'un any problemes de liquiditat per a afrontar els seus compromisos.[5] En novembre de l'any 2013 el seu govern va prendre la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana en l'argument que preferia preservar l'educació i la sanitat. Diverses manifestacions i partits de l'oposició varen demanar la seua dimissió.

Corrupció

El primer cas per presunta corrupció política en qué es va vore envoltat Alberto Fabra tingué lloc en filtrar-se a la prensa que pretenia contractar, en diners públics, un entrenador personal per a millorar el seu liderage. Despuix de la polèmica suscitada al voltant de la publicació en els mijos de comunicació estatals, Alberto Fabra renuncià a esta contractació.[6][7]

També ha segut investigada per corrupció política la seua mà dreta, Esther Pastor Tomás (secretària Autonòmica d'Organisació, Coordinació i Relacions Institucionals de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana), acusada dels presunts delictes de malversació de cabals públics, estafa i falsetat documental.

Referències

  1. La investidura de Alberto Fabra será el martes y la toma de posesión el jueves tras el intento de boicot de Compromís, notícia del 21 de juliol de 2011 a Las Provincias (espanyol)
  2. Alberto Fabra Part (nou Coordinador General del PPCV): "Primer sóc de Castelló i despuix sóc el coordinador del partit", entrevista publicada en El Periódico del Mediterráneo del 03/11/2009.
  3. Alberto Fabra apunta a Valéncia, en Levante-EMV del 07/12/2009.
  4. Error en el títul o la url.«». El Periódico Mediterráneo. [Consulta: 20 de juliol de 2011].
  5. Plantilla:Ref-publicació
  6. Erro en la cita: L'element <ref> no és vàlit; puix no n'hi ha una referència en text nomenada 2013-05-30-ElPa-1
  7. Erro en la cita: L'element <ref> no és vàlit; puix no n'hi ha una referència en text nomenada 2013-12-09-ElPa-1

Enllaços externs

Commons


Predecessor:
Francisco Camps
Emblema de la Generalitat Valenciana.svg
President de la Generalitat Valenciana

2011-2015
Successor:
Ximo Puig