Ajuda:Com usar pàgines de discussió

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Pràcticament totes les pàgines de L'Enciclopèdia en valencià tenen una pàgina de discussió associada. Una pàgina de discussió d'un artícul és un espai per a que els editors puguen discutir sobre les formes de millorar dit artícul. Les pàgines de discussió d'atres espais de noms s'usen en forma semblant, per a discutir possibles canvis o formes d'implementació. Les pàgines de discussió d'usuari, en canvi, s'utilisen per a parlar directament en un determinat usuari.

Generalment, no se sol acceptar que les pàgines de discussió dels artículs s'utilisen per a discutir sobre el tema del mateix en si. Per eixemple, la pàgina de discussió de l'artícul d'un polític és un lloc a on discutir quines seccions agregar, quins temes moure a atres artícul, quines fotos utilisar, en quina prominència o nivell de detall descriure un determinat tema; pero no sobre els efectes de determinada política o llei, o lo bo o roïn de les seues accions. Recorda que L'Enciclopèdia no és un fòrum.

Les pàgines de discussió d'usuaris se solen utilisar per a discutir personalment temes relacionats en L'Enciclopèdia. Encara que cert grau de conversació particular és permissible, mantindre conversacions personals prolongades tampoc sol ser recomanable. Sempre que vages a dirigir-te a un usuari, recorda les normes de civisme, l'etiqueta i Proyecte:no atacs personals. Si vols informar a un usuari que ha comés un error, tracta de fer-ho de la manera més educadament possible. Ademés, recorda Proyecte:no mossegar als novells i tindre paciència en ells. Les pàgines de discussió dels usuaris també poden usar-se per a demanar-los ajuda. Generalment, alguns d'estos posseïxen una plantilla que mostra si estan conectats a L'Enciclopèdia o no. Si necessites ajuda urgent, i veus que l'usuari al que tu vols consultar no està disponible, pots demanar ajuda en el Café de L'Enciclopèdia.

Convencions d'us

  • Sempre firma les teues intervencions en les pàgines de discussió, afegint ~~~~ o usant el botó habilitat en la part superior de la caixa d'edició.
  • Quan afiggues un nou comentari en un fil obert, és convenient afegir-li al principi :, perque el sagnat ajude a distinguir uns mensages d'atres. Evidentment, si el comentari anterior al teu porta dos ::, tu afig tres.
  • Coloca els teus mensages al final dels anteriors. Si afiges comentaris desordenadament, és fàcil que es perden i no siguen llegits pel restant dels usuaris.
  • No utilises mayúscules, és una convenció estesa per tot Internet que estes són iguals a crits. Si vols destacar una part del teu comentari, utilisa lletres negretes, pero usa-les en moderació.

Vore també