Ajuda:Guia per a crear artículs

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Lo primer de tot, tens que tindre un artícul per a escriure o traduir en L'Enciclopèdia en valencià. Se pot traduir de la Wikipedia en castellà/anglés/francés... sense cap problema llegal, sempre que al final de l'artícul estiga la direcció de l'artícul d'orige.

Despuix, escriu-lo en la barra de navegació. Eixemple: "www.lenciclopedia.org/Nom de l'artícul" (en espais i minúscules totes llevat de la primera)

Una volta fet això, el traduïxes. Pots copiar el còdic font de l'artícul d'una atra wiki i anar traduint, pero tindràs que borrar les plantilles (o utilisar la ferramenta per a exportar artículs) i les categories, ademés tindràs que pujar les imàgens corresponents (explicat posteriorment). En acabant, tens que trobar la categoria adequada, si no la trobes, pots crear-la de la mateixa manera que s'afig (explicat posteriorment).

Com pujar i afegir imàgens

L'Enciclopèdia permet afegir qualsevol image de Wikimedia Commons sense necessitat de pujar-la ad este servidor. Si vols pujar una image, pots fer-ho punchant en el menú Pujar image de la barra de l'esquerra. La forma d'insertar una image de Commons o que hages pujat és copiant el següent còdic: [[Image:NOM_IMAGE.gif]] on "NOM_IMAGE" és el nom de l'archiu. No pots pujar les imàgens que trobes per Internet sense permís, tenen que tindre una llicència GFDL compatible o tens que ser tu l'autor de l'image.

ADVERTÈNCIA MOLT IMPORTANT

 • El títul de l'archiu de l'image no ha de portar accents, punts o caràcters com: "ñ", "nº", "1ª", "3º", etc, si no, NO es visualisara correctament dins de l'artícul ni en L'Enciclopèdia.

Com crear i afegir (sub)categories

Tenim dos formes de crear categories:

1- Escrivint en la barra de direccions del navegador "www.lenciclopedia.org/Categoria:Nom de la categoria" i alçant (sense escriure res).

2- Afegint en un artícul la categoria "[[Categoria:Nom de la categoria]]" i en alçar l'artícul punchar en la categoria i alçar sense escriure res.

Per a crear subcategories, tens que crear una categoria, i en eixa categoria afegir la categoria mare. Eixemple: En el text de la categoria "Pobles" posa [[Categoria:Regne de Valéncia]].

També es poden afegir plantilles de manteniment.

Eixemples pràctics

A continuació voràs una série d'eixemples ràpits del funcionament de L'Enciclopèdia. Els caràcters i el text que està marcat en negreta es lo que has de copiar per a que funcione l'acció que vols realisar, substituint [[Nom de l’artícul]] en este cas, pel títul real de l'artícul que vols editar, per eixemple: [[Mercat d'Alacant]].

Artículs i imàgens

 • [[Nom de l’artícul]] Per a crear un enllaç intern a un artícul de L'Enciclopèdia.
 • [[Image:NOM_IMAGE.gif]] Per a crear una image, a on "NOM_IMAGE" és el nom de l'archiu.

Plantilles

 • {{Nom de plantilla|paràmetro1|paràmetro2}} Per a incloure una plantilla.

Seccions i encapçalaments

 • == Títul de segon nivell == Es l'encapçalament mes comú i utilisat en una wiki.
 • = Títul de primer nivell = Encapçalament només per a un títul molt destacat.
 • === Títul de tercer nivell === L'encapçalament mes comú per a crear seccions.
 • ==== Títul de quart nivell ==== L'encapçalament mes comú per a crear sub-seccions.

Referències

 • <ref>enllaç de la referencia</ref>. Per a incloure una referencia en el text. Per a que les referencies se llisten al final se té que afegir la plantilla {{listaref}} just al final de l'artícul.

Enllaços

 • [http://www.lenciclopedia.org Nom de l'enllaç extern] Per a crear un enllaç extern.
 • [[Nom de l’artícul]] Per a crear un enllaç intern a un artícul de L'Enciclopèdia.

Traduccions d'artículs d'atres wikis

 • {{Traduït de|es|Nom_original_de_l'artícul}} Incloure si l’artícul és un traducció d'una atra wiki en un atre idioma. Si està traduït d'atra wiki diferent de la Wikipedia en espanyol, no oblides canviar el còdic "es" pel còdic de l'idioma del qual has realisat la traducció).

Categories

 • [[Categoria:Nom de la categoria]] Per a afegir una categoria a l'artícul.


Més documentació sobre l'us de L'Enciclopèdia

En l'Ajuda de L'Enciclopèdia trobaràs tota l'informació disponible: com crear plantilles, com funciona, com editar, normes, informació sobre la llicència dels artículs, etc.

Vore també