Alcalà de Chivert

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut d'Alcalà de Chivert
Iglésia de Sant Joan Batiste. Alcalà de Chivert

Alcalà de Chivert és un municipi de la Comunitat Valenciana situat en la comarca d'El Baix Maestrat.

Segons el INE de l'any 2018, conta en una població de 6.679 habitants.

Destaca la torre campanar de l'Iglésia Sant Joan Batiste. Per a elegir el proyecte de l'iglésia d'Alcalà de Chivert es va convocar un concurs que va ser adjudicat a José Herrero i el 14 d'abril de 1736 es va colocar la primera pedra del temple. Les obres varen finalisar baix la direcció de Juan Barceló i l'iglésia parroquial va ser beneïda en l'any 1766. Les seues grans dimensions permeten que este edifici descolle del restant de les edificacions de la població. Dispon de tres naus en travessia coberta, volta de canó i pilars d'estil corinti. El seu conjunt es pot considerar d'estil barroc valencià. La frontera principal, les obres de la qual varen dirigir els mestres Antonio Granja i Juan Barceló, està arrematada en florons i piràmides, dispon de dos columnes a cada costat i en la seua part superior una capelleta.

A la dreta d'esta iglésia es troba el singular campanar construït entre els anys 1784 i 1803 que en els seus casi 70 metros d'altura, és el més alt de tota la Comunitat Valenciana.


Municipis de El Baix Maestrat
Alcalà de Chivert    Benicarló    Càlig    Canet lo Roig    Castell de Cabres    Cervera del Maestrat    Chert    La Jana    Peníscola    La Pobla de Benifassà    Rossell    Salzedella    Sant Jordi    Sant Mateu    Sant Rafel del Riu    Santa Magdalena de Polpís    Traiguera    Vinaròs