Carlos Latre

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carlos Latre Ruiz
Carlos Latre, nov. 2015 (2).jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Humoriste.
Naiximent: 30 de giner de 1979
Lloc de naiximent: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Carlos Latre Ruiz (Castelló de la Plana, 30 de giner de 1979) és un humoriste, actor, presentador i imitador espanyol. És conegut per ser jurat dels programes Tu cara me suena i Tu cara me suena mini d'Antena 3 TV.

Biografia

Carlos Latre va nàixer el 30 de giner de 1979 en la ciutat de Castelló de la Plana, encara que pronte va abandonar la seua ciutat natal per a cursar els seus estudis secundaris, fins al COU en l'Institut Martí Franqués de Tarragona.

En l'any 1996, va començar a treballar en cadena de ràdio SER eixercint com a locutor. També treballà en les emissores de ràdio 40 Principales i Cadena Dial. Més tart, treballarà en el programa-magazine Què fas aquesta nit? en Ser Tarragona, iniciant-se en el món de l'humor i les seues imitacions. Latre se traslladà a Barcelona per a treballar en el programa Segundos Fuera en Ràdio Espanya de Catalunya. Al mateix temps, Latre, començà el seu camí televisiu en el programa català Xou com sou de la cadena TV3.

En setembre de l'any 1999 s'incorpora al programa Crónicas Marcianas de la cadena Telecinco a on va conseguir gran fama per l'infinitat d'imitacions i paròdies de personages famosos, convertint-se en un dels marcians de Xavier Sardà. També presenta el seu propi programa, Fuera d'Antena 3, colaborant també en els servicis deportius de Ràdio Espanya en Catalunya i treballant també en el programa Buenos Días, en els matins de Ràdio Nacional d'Espanya.

En l'any 2003, Carlos Latre, despuix d'haver trimfat en el món de la televisió i la ràdio, s'estrenà com a escritor i com a actor en la película El Oro de Moscú, dirigida per Jesús Bonilla. En abril de 2003 publicà el seu llibre Bea, una becaria en Marte, un dels personages més aclamats i reconeguts en televisió a través de les seues experiències en el programa Crónicas Marcianas.

En l'any 2004 té l'oportunitat de començar el seu propi programa-show en Telecinco, estrenant-se com a director i presentador del seu propi programa titulat Latrelevisión, una série de 6 especials en les seues millors imitacions i noves paròdies.

Latre fon premiat en el Micrófono dorado concedit per la Federació d'Associacions de Ràdio i TV.

Seguidament, Latre, copresentaria el programa deportiu d'actualitat Maracaná de la cadena de televisió Cuatro.

En setembre de l'any 2006 s'estrena com a actor i productor en el món de la ficció en la série El mundo de Chema i participà en la película Torrente 3: El protector.

En l'any 2009 junt a Xavier Sardà, Boris Izaguirre i Mercedes Milà, presenta la série espanyola La Tribu de Telecinco dels divendres per la nit. Al mateix temps, fon fichat per Antena 3 per a realisar intervencions humorístiques en el programa Dec, presentat per Jaime Cantizano i encapçalant el programa-paròdia La Escobilla Nacional sobre l'actualitat en la prensa rosa.

Eb l'any 2011 Antena 3 emet un programa nomenat Tu cara me suena participant Latre com a jurat, elevant-lo a la fama. Més tart, Latre, protagonisarà la primera obra concebuda per ad ell, Yes, We Spain, un espectàcul teatral a on interpreta, canta, balla i dona vida a més de 70 personages en una hora i mija plena d'humor.

En l'any 2012, Latre protagonisa en gran èxit la série Señoras per al grup Antena 3-Neox i s'estrena com a presentador en el programa Bailando y cantando contigo la nit del Nadal de 2012 en Televisió Espanyola.

Despuix de l'éxit del seu programa Yes, We Spain, Carlos Latre presenta la seua segona obra, Yes, We Spain is different, adaptant-la al canvi del govern d'Espanya i actualisant-la completament per a començar una nova gira per tota Espanya.

Durant l'any 2013 Latre presenta el concurs Letris de TVE, la primera temporada del concurs musical Uno de los nuestros de les nits dels dissabtes i també treballa com a colaborador habitual del programa Me resbala, la millor aposta d'Antena 3 per a la nit dels divendres de l'any 2014. Tot això, mentres seguix gravant els programes de Tu cara me suena.

Premis

Apart del premi Micrófono dorado de l'any 2004, Latre durant la seua carrera com a humoriste, actor, presentador i imitador ha rebut multitut de premis:

  • TP de Oro, al millor programa de varietats, Crónicas Marcianas, en giner de l'any 2001.
  • Millor actor de televisió, IV edició de Premis de l'Art Jove Mediterràneu de l'Escola d'Estudis Cinematogràfics, giner de 2002.
  • Laurel de Oro, Méxic-Espanya al millor professional de TV, en 2007.
  • Mèrit a les Arts, concedit per la Diputació de Castelló, l'any 2017.

Enllaços externs