Enric Morera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Cartell electoral d'Unitat del Poble Valencià en coalició en CiU i PSM, en Enric Morera com a candidat.

Enric Morera i Català (Oliva, 1964) és un polític valencià d'ideologia catalanista[1][2] líder de la Coalició Compromís. Morera és llicenciat en Dret, està casat i té tres fills.[3] És empresari del sector del comerç, hostaleria, comunicació i turisme rural.

La seua militància política va escomençar en 1981, dins del PNPV (Partit Nacionaliste del País Valencià). En 1983 fon un dels fundadors de l'Unitat del Poble Valencià (UPV). Des de 1985 a 1987 fon secretari general de Joves d'UPV, de 1990 a 1994 fon funcionari de la Comissió Jurídica del Parlament Europeu.

En 1996 entra en l'Eixecutiva d'UPV, i és un dels responsables de la formació de la coalició electoral UPV-Bloc Nacionaliste, que donaria pas a la formació del Bloc Nacionalista Valencià,[4] del que fon secretari d'organisació fins al Congrés Fundacional de la formació.

Fon candidat pel Bloc a l'alcaldia de Valéncia en 1999, aixina com candidat al Parlament Europeu en la coalició Bloc-CiU-PSM. Despuix del III Congrés del Bloc, celebrat en 2003, fon triat secretari general de la formació. Va ocupar un escan d'eurodiputat durant 2004, any en que fon número u de la llista del Bloc a les eleccions generals.

En giner del 2006 fon reelegit secretari general del Bloc en el 85% dels vots, la sifra més alta mai conseguida per un secretari general tant de la UPV com del Bloc.

En les eleccions celebrades el 27 de maig del 2007 ha segut triat diputat en les Corts Valencianes a través de la candidatura Compromís pel País Valencià.[5][6]

Referències

Enllaços externs