Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2117 bytes afegits ,  13:52 3 ago 2014
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|right|300px|Frontera del [[monasteri de Sant Miquel dels Reis a València, on s'alloja la '''Biblioteca Va...».
[[Archiu:Sanmigueldelosreyesvalencia.JPG|thumb|right|300px|Frontera del [[monasteri de Sant Miquel dels Reis]] a [[València]], on s'alloja la '''Biblioteca Valenciana''']]

La '''Biblioteca Valenciana''' és la [[biblioteca nacional]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Va ser creada pel Decret 5/1985 del Consell de la [[Generalitat Valenciana]] el [[8 de giner]] de [[1985]].<ref>[http://dglb.cult.gva.es/images/bv1.html Decret 5/1985, de 8 de giner, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea la Biblioteca Valenciana]</ref> Segons la Llei 10/1986, de 30 de decembre, d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana<ref>[http://dglb.cult.gva.es/Bibliotecas/bi-legis-lobcv_e.htm Ley 10/1986, de 30 de decembre, d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana]</ref> és el primer centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana i té com a missió reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià i tota la producció impresa, sonora i visual, de i sobre la Comunitat Valenciana, constituint en caràcter obligatori en receptora d'un dels eixemplars procedents de les oficines del Depòsit Llegal: tots tenen l'obligació de depositar-hi un eixemplar de qualsevol producció impresa o audiovisual realisada en la Comunitat Valenciana. Està encarregada d'elaborar i difondre la informació bibliogràfica sobre la producció editorial valenciana i de mantindre la cooperació en els servicis bibliotecaris de diferents àmbits. A més, s'encarrega d'elaborar el catàlec colectiu de patrimoni bibliogràfic de la Comunitat Valenciana.

El càrrec de director de la Biblioteca Valenciana recau en el Director General del Llibre, Archius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana.

Té com a seu l'antic [[monasteri]] de [[Sant Miquel dels Reis]], a l'extrem nort de la ciutat de [[València]].

== Referències ==
<references/>

[[Categoria:Institucions de la Comunitat Valenciana]]
[[Categoria:Biblioteques nacionals|Valenciana]]
[[Categoria:Biblioteques d'Europa]]
[[Categoria:Entitats de la Comunitat Valenciana]]
[[Categoria:Cultura de la Comunitat Valenciana]]
6408

edicions

Menú de navegació