Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
5 bytes afegits ,  18:23 3 ago 2014
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Archiu:Sanmigueldelosreyesvalencia.JPG|thumb|right|300px|Frontera del [[monasteri de Sant Miquel dels Reis]] a [[València]], on s'alloja la '''Biblioteca Valenciana''']]
 
[[Archiu:Sanmigueldelosreyesvalencia.JPG|thumb|right|300px|Frontera del [[monasteri de Sant Miquel dels Reis]] a [[València]], on s'alloja la '''Biblioteca Valenciana''']]
   −
La '''Biblioteca Valenciana''' és la [[biblioteca nacional]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Va ser creada pel Decret 5/1985 del Consell de la [[Generalitat Valenciana]] el [[8 de giner]] de [[1985]].<ref>[http://dglb.cult.gva.es/images/bv1.html Decret 5/1985, de 8 de giner, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea la Biblioteca Valenciana]</ref> Segons la Llei 10/1986, de 30 de decembre, d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana<ref>[http://dglb.cult.gva.es/Bibliotecas/bi-legis-lobcv_e.htm Ley 10/1986, de 30 de decembre, d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana]</ref> és el primer centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana i té com a missió reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià i tota la producció impresa, sonora i visual, de i sobre la Comunitat Valenciana, constituint en caràcter obligatori en receptora d'un dels eixemplars procedents de les oficines del Depòsit Llegal: tots tenen l'obligació de depositar-hi un eixemplar de qualsevol producció impresa o audiovisual realisada en la Comunitat Valenciana. Està encarregada d'elaborar i difondre la informació bibliogràfica sobre la producció editorial valenciana i de mantindre la cooperació en els servicis bibliotecaris de diferents àmbits. A més, s'encarrega d'elaborar el catàlec colectiu de patrimoni bibliogràfic de la Comunitat Valenciana.
+
La '''Biblioteca Valenciana''' és la [[biblioteca nacional]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Va ser creada pel Decret 5/1985 del Consell de la [[Generalitat Valenciana]] el [[8 de giner]] de [[1985]].<ref>[http://dglb.cult.gva.es/images/bv1.html Decret 5/1985, de 8 de giner, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea la Biblioteca Valenciana]</ref> Segons la Llei 10/1986, de [[30 de decembre]], d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana<ref>[http://dglb.cult.gva.es/Bibliotecas/bi-legis-lobcv_e.htm Ley 10/1986, de 30 de decembre, d'Organisació Bibliotecària de la Comunitat Valenciana]</ref> és el primer centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana i té com a missió reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià i tota la producció impresa, sonora i visual, de i sobre la Comunitat Valenciana, constituint en caràcter obligatori en receptora d'un dels eixemplars procedents de les oficines del Depòsit Llegal: tots tenen l'obligació de depositar-hi un eixemplar de qualsevol producció impresa o audiovisual realisada en la Comunitat Valenciana. Està encarregada d'elaborar i difondre la informació bibliogràfica sobre la producció editorial valenciana i de mantindre la cooperació en els servicis bibliotecaris de diferents àmbits. Ademés, s'encarrega d'elaborar el catàlec colectiu de patrimoni bibliogràfic de la Comunitat Valenciana.
    
El càrrec de director de la Biblioteca Valenciana recau en el Director General del Llibre, Archius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana.
 
El càrrec de director de la Biblioteca Valenciana recau en el Director General del Llibre, Archius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana.
110 198

edicions

Menú de navegació