Eva Alcón Soler

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Eva Alcón Soler
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Filòloga i escritora
Naiximent: 1963
Lloc de naiximent: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Eva Alcón Soler (Castelló de la Plana, 1963), és una professora valenciana, és catedràtica de Filologia Anglesa de l'Universitat Jaume I (UJI), escritora i rectora d'esta universitat des de l'any 2018, sent la primera dòna en ser rectora de la UJI.

Biografia

Eva Alcón és catedràtica de Filologia Anglesa en el Departament d'Estudis Anglesos de l'Universitat Jaume I i directora del grup d'investigació "Applied Linguistics to the Teaching of the English Language" (LAELA). Les seues principals llínees d'investigació se centren en l'adquisició de la llengua anglesa com a segona/tercera llengua, publicant numerosos artículs d'investigació al voltant d'estos temes, en revistes d'àmbit nacional i internacional. A nivell de gestió universitària ha segut vicedecana de Filologia Anglesa (1999-2001), vicerrectora d'ordenació acadèmica i estudiants (2001-2006) i vicerrectora de cooperació internacional (2006-2010).

En l'any 2015, el candidat del Partit Socialiste del País Valencià-PSOE (PSPV-PSOE) a la presidència de la Generalitat Valenciana Ximo Puig la va propondre com a número dos per a la circumscripció electoral de Castelló, encapçalada pel mateix Puig.​ Fon elegida diputada a les Corts Valencianes en 2015, i en 2017 presentà la seua renúncia per a dedicar-se de nou a l'universitat.​

En l'any 2018 fon elegida rectora de l'Universitat Jaume I en una participació récort, convertint-se en la primera dòna en ocupar este càrrec en l'història d'esta universitat. Sustituí a l'anterior rector, Vicent Climent Jordà.

Obra

  • Bases Lingüístiques i Metodològiques per a l'ensenyament de la Llengua Anglesa (2002)
  • Learning how to Request in an Instructed Language Learning Context (Peter Lang, 2008)
  • Intercultural Language Use and Language Learning, Teaching and Testing (Multilingual Matters 2008)
  • Intercultural Language Use and Language Learning (Springer, 2007)
  • Investigating Pragmatics in Foreing language Learning, Teaching and Testing (Multilingual Matters 2008)
  • Pragmatic variation in British and international English language users’ E-mail communication: A focus on requests (Revista Española de Linguística Aplicada, 2013)
  • Teachers’ perceptions of email requests: insights for teaching pragmatics in study abroad contexts (Cambridge Scholars Publishing, 2015)
  • Instruction and pragmatic change during study abroad email communication (Innovation in Language Learning and Teaching, 2015)
  • Pragmatic Development During Study Abroad: An Analysis of Spanish Teenagers’ (Request Strategies in English Emails, 2017)

Enllaços externs