Fira de Tots Sants de Cocentaina

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Fira de Tots Sants del 2006

La Fira de Tots Sants de Cocentaina fon creada en l'any 1346 per privilegi real de Pere III (Pere II de Valéncia) al comte de Cocentaina Roger de Lauria. És la segona fira en més antiguetat de l'estat espanyol. Actualment se celebra durant la semana de Tots Sants (1 de novembre), atrau cada any a més de 650.000 visitants i en un espai d'exposicions de 70.000 m².

Les fires tenien una gran tradició i importància durant els temps migevals. Les poblacions devien de solicitar als reis l'autorisació per a celebrar-les i aixina mateix, eren els monarques els qui resolien els problemes que s'originaven en elles.

La fira està dividida en diversos espais. Un dels tradicionals és el de maquinària agrícola, que hui en dia ocupa la part central de la fira, i bàsicament s'exposen coches, camions, maquinària agrícola i maquinària de construcció. Atres zones de la fira, són el zoc àrap, el mercat cristià, la zona d'atraccions infantils, alimentació, l'exposició d'animals, etc.

En abril de l'any 2019 la Fira és declarada Festa d'Interés Turístic Internacional, sent el primer certamen comercial d'estes característiques en ser reconegut com a Festa d'Interés Turístic Internacional despuix d'haver-se certificat el seu impacte i rellevància més allà de la Comunitat Valenciana i del territori nacional.

Referències[editar | editar còdic]

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons